Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

V Lize mistrů dnes můžou slavit postup i čtyři Češi

Praha - Dalších pět klubů si může po dnešních zápasech jedno kolo před koncem základních skupin zajistit postup do jarního osmifinále fotbalové Ligy mistrů. A radovat se naráz můžou i čtyři čeští krajánci Tomáš Rosický s Arsenalem a Tomáš Hübschman se Šachtarem Doněck, Marek Suchý a jeho Spartak Moskva také Marek Jankulovski, který čeká na šanci v AC Milán. Pátým postupujícím se může stát i AS Řím. Těžkou zkouškou projde Žilina na hřišti Chelsea. ČT4 a web SportŽivě.cz nabídnou od 20:45 přímý přenos utkání Bragy s Arsenalem.

Do osmifinále zatím postoupily Chelsea s brankářem Petrem Čechem, Real Madrid a Bayern Mnichov, nyní je mohou následovat další kluby. Rosický s Hübschmanem budou slavit, pokud jejich týmy ve skupině H zvládnou své venkovní duely proti Braze a Partizanu Bělehrad. Arsenal mezi elitní šestnáctku posune i remíza v Braze, Hübschmanův Šachtar půjde dál v případě, že uhraje lepší výsledek než Braga s Arsenalem. Hübschman ale v úterý kvůli žlutým kartám nenastoupí.

Suchého Spartaku stačí jakékoliv vítězství s Marseille a Milán musí zvítězit v Auxerre a doufat, že konkurenční Ajax podlehne Realu, který pod koučem José Mourinhem ještě v soutěžním utkání nepoznal přemožitele. AS Řím potřebuje výhru nad Bayernem a na dálku musí fandit Basileji, aby obral o body zatím třetí Kluž. Římané ale ve třech vzájemných duelech s Bayernem pokaždé prohráli.

Rosického Arsenal bere duel v Braze jako šanci alespoň částečně zapomenout na těžkou ránu, kterou mu v sobotu v derby uštědřil úhlavní rival Tottenham. "Kanonýři" s ním prohráli poprvé od roku 1993, navíc doma a nestačil jim ani poločasový dvoubrankový náskok.



Žilina je při své první účasti v Lize mistrů už i bez teoretických šancí na získání třetího místa, které zaručuje pokračování v jarní části Evropské ligy. A před cestou na Chelsea bude doufat, že výjezd neskončí ostudou jako její poslední zápas a domácí sedmibrankový debakl s Marseille. Svěřenci českého kouče Pavla Hapala míří do Londýna jako lídři slovenské ligy, ale o víkendu je rozhodila prohra v Senici. I v táboře Chelsea je ale nálada na bodu mrazu: sobotní prohra Birmighamu byla třetím nezdarem v lize za poslední čtyři zápasy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články