Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

V čele žebříčku FIFA jsou před mistrovstvím Němci. Češi o jednu příčku klesli

První místo v žebříčku FIFA dále patří německému národnímu týmu. Obhájci zlata mají náskok před Brazílií a Belgií. Čeští reprezentanti v červnovém pořadí reprezentací klesli o jedno místo na 46. pozici.

Timo Werner a Mario Gómez
zdroj: imago sportfotodienst autor: HORSTMUELLER GmbH

Český tým sehrál v minulých dnech v Rakousku dvě přípravná utkání. Nejprve podlehl Austrálii 0:4 a utrpěl nejvyšší porážku v samostatné historii. Svěřenci Karla Jarolíma si spravili chuť výhrou 1:0 proti Nigérii, ale středeční zápas ještě nebyl do červnového žebříčku započítán.

Ukrajina, první český soupeř v podzimní skupině Ligy národů, si pohoršila o pět míst a je pětatřicátá. Slovensko, druhý protivník, poskočilo o jednu příčku na 28. pozici. V elitní desítce došlo k jediné změně, když Polsko na osmém místě vystřídalo Španělsko, které je nyní desáté.

Hostitel mistrovství světa Rusko v pořadí kleslo na 70. pozici, což je jeho nejhorší umístění v historii. Saúdská Arábie figuruje na 67. příčce, takže zahajovací duel světového šampionátu budou hrát nejníže postavené celky žebříčku FIFA v dějinách.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články