Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Urban Challenge 2024

Uruguay zametla pěti brankami s Bolívií a na Copa América se přiblížila čtvrtfinále

V jednoznačnou záležitost ve prospěch fotbalistů Uruguaye se změnilo utkání na mistrovství Jižní Ameriky. Favorité v čele s hvězdami španělské a anglické nejvyšší soutěže zvítězili nad Bolívií 5:0 a přiblížili se postupu do čtvrtfinále. Ve druhém duelu skupiny C naopak domácí výběr USA, který většinu zápasu odehrál v oslabení, podlehl 1:2 Panamě.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Uruguay na Copa América deklasovala Bolívii

Uruguay za druhou výhrou ve skupině nasměroval už v 8. minutě Facundo Pellistri a do poločasu zvýšil Darwin Núňez, který skóroval v sedmém střetnutí za sebou. Po přestávce se prosadili ještě Maximiliano Araújo, Federico Valverde a Rodrigo Bentancur.

Američané už v 18. minutě přišli o vyloučeného Timothyho Weaha. Syn držitele Zlatého míče z roku 1995 George Weaha strčil v přerušené hře soupeře zezadu do hlavy a dostal rovnou červenou kartu.

Domácí se přesto ujali vedení po brance Folarina Baloguna z 22. minuty, ale Panama čtyři minuty na to srovnala zásluhou Césara Blackmana. Vítěznou branku vstřelil v 83. minutě José Fajardo a na výhře Panamy už nezměnilo nic ani vyloučení Adalberta Carrasquilly.

Weah se po zápase veřejně omluvil, přesto se podle amerického svazu stal na sociálních sítích terčem rasistických nadávek. "Upřímně se všem omlouvám. Národní tým je pro mě více než jen fotbal a jsem na sebe naštvaný, že jsem bratrům takhle zavařil," prohlásil.

Uruguay, která usiluje o rekordní 16. titul, vede s šesti body tabulku před Američany a Panamou se třemi body. Bolívie, jež od roku 2015 prohrála na Copa América 14 zápasů za sebou, je bez bodu a se skóre 0:7 poslední.

Copa América, mistrovství Jižní Ameriky v USA:

Skupina C:
Panama 
 USA 2:1 (1:1)
Branky: 26. Blackman, 83. Fajardo – 22. Balogun. ČK: 88. Carrasquilla – 18. Weah.

Uruguay  Bolívie 5:0 (2:0)
Branky: 8. Pellistri, 21. Núňez, 77. Araújo, 81. Valverde, 89. Betancur.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články