Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Uruguay porazila Nigérii 2:1 a zamotala skupinu B

Rio de Janeiro - Diego Forlán svou brankou pokořil nigerijské mužstvo a pomohl výrazně svým spoluhráčům k vítězství. Trefil se na začátku druhého poločasu, když zužitkoval spolupráci, do které se zapojily i další dva hroty uruguayského útoku - Cavani se Suárezem. Uruguay tak má v tabulce stejně jako Nigérie tři body, o postupujícím mezi nejlepší čtyři týmy budou muset rozhodnout třetí zápasy.

Nigérie - Uruguay
zdroj: AP Photo autor: Natacha Pisarenko

Uruguay vstoupila do duelu skupiny B velmi aktivně, kombinace jejích hráčů a především útočného trojlístku Forlán, Cavani, Suaréz působila nigerijské obraně nemalé obtíže. Určitá dezorganizace zadních řad soupeře dovolila uruguayským fotbalistům několik příležitostí, z nichž jednu v úvodní branku přetavil Diego Lugano. Letitý stoper uruguayské reprezentace doklepl balon do branky po Forlánově přihrávce – složitou situaci ale neměl, neboť se nacházel jen metr od nigerijské branky a měl dostatek času na zakončení.

Prvotní tlak se ale začal vytrácet a ke slovu se postupně dostávali Nigerijci – a to čím dál tím více. Deset minut před přestávkou předvedl ojedinělé představení John Obi Mikel. Záložník anglické Chelsea přešel přes dva soupeřovy obránce, naznačil střelu a posléze jistě zakončil do pravého horního rohu Muslerovy brány. Pro spíše defenzivně laděného středopolaře skvělý výkon a příhodná ukázka technických kvalit této opory nigerijského mužstva.

Situace z prvního poločasu, kdy Nigerijci nezachytili úvod, se opakovala i v druhé půli. A znovu z toho byla branka, tentokrát se radoval Diego Forlán, pro něhož dnešní start byl již stým za národní tým. Oslavil ho brankou – Suárez nejprve postrčil míč na Cavaniho, ten ho poslal napravo do dráhy Forlánova běhu a pak už vše bylo na dlouholeté reprezentační opoře. Forlán se nemýlil a prudkou střelou našel horní roh nigerijské branky – 2:1 pro Uruguay.

Obě mužstva si posléze vypracovala pár brankových příležitostí, žádná se však nedá označit jako tutová. Za Uruguay zahrozil Suárez, když ostře pálil, nicméně střela nakonec zamířila mimo tři tyče.

Nigérie - Uruguay 1:2 (1:1)

Branky: 37. Mikel - 19. Lugano, 51. Forlán. Rozhodčí: Kuipers (Niz.). Diváci: 50 000. 

Nigérie: Enyeama - Ambrose, Oboabona, Omeruo, Echiejile - Ogu (66. Mba), Mikel, Ogude - Oduamadi (45. Babatunde), Ideye (73. Akpala), Musa. Trenér: Keshi.

Uruguay: Muslera - Lugano, Godín, Cáceres - M. Pereira, Arévalo, González, Rodríguez (87. Á. Pereira) - Suárez (82. Coates), Forlán, Cavani. Trenér: Tabárez.

 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články