Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Union Berlín vedený trenérkou Etaovou zvítězil, Dortmundu vystřílel body Füllkrug

Maria Louise Etaová se stala první trenérkou, která vedla zápas Bundesligy fotbalistů. Union Berlín dovedla v 19. kole k vítězství nad posledním Darmstadtem 1:0. Tým, v němž odehrál v záloze celý zápas český reprezentant Alex Král, se tak vzdálil od pásma sestupu. Jedinou branku zápasu vstřelil v 62. minutě Hollerbach. Dortmund porazil Bochum 3:1, když všechny góly vítězů nastřílel útočník Niclas Füllkrug, a vrátil se do první čtyřky.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Bundesligový Union vedla poprvé do zápasu jako trenér žena

Etaová se chopila kormidla z pozice asistentky poté, co byl hlavní kouč Nenad Bjelica potrestán na tři zápasy za potyčku s útočníkem Bayernu Mnichov Leroyem Saném.

Darmstadt čeká na výhru už dvanáct zápasů, naposledy zvítězil 7. října nad Augsburgem a z posledního místa ztrácí na jistotu záchrany šest bodů.

Třicetiletý německý reprezentant Füllkrug se poprvé trefil v duelu Dortmundu s Bochumí v sedmé minutě z penalty. Po vlastní brance Schlotterbecka, jež přišla těsně před poločasem, vrátil svému týmu vedení v 72. minutě a hattrick završil v první minutě nastavení opět ze značky pokutového kopu. Nejlepší střelec Borussie se v ligovém ročníku trefil už devětkrát.

Dortmund je v novém roce zatím stoprocentně úspěšný, vyhrál potřetí za sebou a využil špatné formy Lipska k tomu, aby jej vystřídal na čtvrtém místě. Bochum letos poprvé prohrála a od sestupových příček ji dělí osm bodů.

Německá fotbalová liga – 19. kolo:

Union Berlín – Darmstadt 1:0 (62. Hollerbach), Dortmund – Bochum 3:1 (7. z pen., 72. a 90.+1 z pen. Füllkrug – 45. vlastní Schlotterbeck).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články