Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Turnaj v Číně ovládla Uruguay. Ke skolení Walesu stačil jeden zásah Cavaniho

Novými šampiony China Cupu se stali fotbalisté Uruguaye. Ve finále přemožitelé českého výběru zdolali Wales 1:0. O jedinou branku utkání se postaral hvězdný útočník Edinson Cavani, který tak stylově oslavil jubilejní 100. zápas za národní tým.

Slavící Edinson Cavani
zdroj: REUTERS autor: Stringer

Uruguay potvrdila roli hlavního favorita turnaje, ve dvou zápasech neinkasovala a v útoku se mohla spolehnout na své hvězdy Luise Suáreze a Cavaniho. Ti rozhodli duel s Českem a také proti Walesu hráli hlavní roli.

Poprvé udeřit mohli po půl hodině hry, kdy Suárez využil chyby v rozehrávce soupeře, ocitl se sám před brankářem, kterému udělal kličku, ale následně trefil jen tyč.

V úvodu druhé půle ale Suárez našel před odkrytou brankou Cavaniho a kanonýr Paris St. Germain neměl problém poslat Uruguay do vedení. Sám mohl vzápětí ještě zvýšit, ale další šanci nevyužil. Za 100 zápasů nastřílel v reprezentaci 42 branek. Lepší bilanci má z Uruguayců jen Suárez, který stihl 50 gólů v 96 utkáních.

Wales, v jehož sestavě nechyběl Gareth Bale z Realu Madrid, nic nevytěžil ani ze závěrečného tlaku a gólman Fernando Muslera pochytal všech devět jeho střel na branku. Nový kouč ostrovního celku Ryan Giggs musel strávit první porážku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články