Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Trpišovský: Kodaň? Důležitější už pro nás ten zápas být nemůže

Pražská Slavia není před duelem s Kodaní v Evropské lize v ideální kondici. Tým je stižený rozsáhlou marodkou a trenér Jindřich Trpišovský bude mít k dispozici nejužší kádr v sezoně. Pro Trpišovského jde o velmi důležitý zápas – důležitější už prý být ani nemůže.

Jindřich Trpišovský
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Budeme mít zítra asi nejužší kádr v sezoně, protože jsme limitovaní i soupiskou v Evropské lize, kde nám z toho nějací hráči vypadnou. Pro mě je to míň myšlenek. Když těch jmen na tabuli je míň, je i těch variant míň. Samozřejmě bychom byli raději, kdyby ti kluci byli k dispozici. Zásahy jsou vždy nepříjemné," řekl Trpišovský.

"Ale z těch hráčů, kteří nám zbyli, budeme mít výborný tým a věřím, že nás to nezasáhne. V tomhle je výhoda, že nám hráči vypadávají celou dobu, jsme zvyklí je nahrazovat. Z toho, co nám zbylo, určitě poskládáme silnou jedenáctku," doplnil.

Z derby si odnesli zranění obránci Ondřej Kúdela s Vladimírem Coufalem a záložník Josef Hušbauer. "Když bude jeden z nich, budeme rádi, a to možná jen na část utkání. Dva určitě nebudou, u nich to vypadá na vážnější zranění. Nechtěl bych úplně odkrývat karty. Naopak Milan Škoda je už v plném tréninku. Měl pravděpodobně nějakou lehčí střevní virózu a už je k dispozici," prohlásil Trpišovský.

Jindřich Trpišovský: "Vítězství v Kodani bylo důležité a zítra máme druhou možnost něco udělat pro český fotbal. Na druhou stranu ten zápas je pro nás tak důležitý, že důležitější už být nemůže. Zápas je klíčový pro vývoj ve skupině, ať už dopadne jakkoliv. Když ho my zvládneme a dostaneme se na devět bodů, budeme to mít vyloženě ve svých rukách. Navíc hrajeme doma. Takže to nezvyšuje motivaci, protože ta je na maximální míře."

Slavia má po polovině skupiny na druhém místě dvoubodový náskok před třetí Kodaní a výhrou by udělala velký krok k postupu. Podle Trpišovského ale musí podat lepší výkon než v derby při remíze 2:2 na Spartě.

"Rozebírali jsme derby hodně. Trošku jsme ustoupili od fotbalu, který nás zdobil. I poměr naběhaných metrů byl nejnižší za dobu, co jsem ve Slavii. Na druhou stranu tam bylo hodně prostojů. Včera jsme měli hodinové video ze zápasu, ukazovali jsme si věci, které dobré nebyly. Těch šancí tam i na ten výkon ale bylo hodně. Ten výkon zítra však musí být lepší, těch technických nepřesností tam bylo hodně," uvedl Trpišovský.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články