Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Třetiligová Kroměříž sní o senzačním vyřazení Boleslavi

Praha - První finalista letošního ročníku Ondrášovka Cupu bude znám po dnešní odvetě semifinále mezi třetiligovou Kroměříží a Mladou Boleslaví. Třetiligoví Hanáci před domácími natěšenými diváky sní o senzačním postupu i díky nadějné remíze 1:1, kterou si přivezli z Mladé Boleslavi. Favorizovaní Středočeši si ale nepřipouštějí vyřazení. Kdyby neuspěli, mohlo by jejich tým potkat velké zemětřesení. Přímý přenos sledujte na čtyřce a webu sportživě.cz od 17:30.

"Pokud hráči utkání nezvládnou, měli by se především oni zamyslet sami nad sebou, zda mají v boleslavském klubu setrvávat," prohlásil kouč Karel Stanner. Jeho tým ale na Hanou nepřicestoval v ideálním rozpoložení: Boleslav v nejvyšší soutěži prohrála čtyři zápasy za sebou a přišla o šanci, že by ještě mohla atakovat třetí pozici zaručující start v Evropské lize.

Do ní se Boleslav může dostat už jenom přes pohárovou soutěž. Její vítěz vstoupí do 3. předkola Evropské ligy. Slušnou naději na nevídaný úspěch ale dál živí i Kroměříž, která už ve čtvrtfinále vyprovodila z Ondrášovka Cupu Brno. Pro oba týmy má dnešní utkání historický význam, protože Mladá Boleslav ani Kroměříž ještě nikdy na pohárové finále nedosáhly. Kroměříž je také prvním týmem ze třetí nejvyšší soutěže v historii, který proklouzl mezi elitní kvarteto domácího poháru, a teď je už dělí jen krok od finále.

"Fanoušci po prvním výsledku cítí, že bychom mohli něco uhrát. Ale bude to velmi těžký úkol. Pokusíme se co nejdéle udržet solidní výsledek," přál si kouč Kroměříže Jindřich Lehkoživ. Jeho tým povzbudila páteční výhra 2:0 v derby nad Hulínem, která přišla po sérii čtyř duelů bez vítězství. "Stejně jako k prvnímu utkání přistupujeme i k odvetě s Mladou Boleslaví s velkým respektem," poznamenal Lehkoživ.



Semifinálovou odvetou žije celá Kroměříž, vedení klubu kvůli velkému zájmu o zápas plánuje instalovat za jednu z branek mobilní tribunu, dorazit by tak mohly až tři tisíce diváků. Kroměříž díky brance vstřelené v Mladé Boleslavi může spoléhat na to, že ji dál posune i bezbranková remíza. Mladoboleslavští však nepropadají panice. "První semifinálové utkání jsme nezvládli, ale remíza není důvod odvetu zabalit," prohlásil kouč Stanner.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články