Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Trenéři čekají od šlágru Plzně se Spartou velké emoce a dobrý fotbal

V desátém kole fotbalové ligy hraje například vedoucí Slavia v Ostravě s obrozeným Baníkem. Ale největší tahák kola hledejme už v pátek v Plzni, kde obhájce titulu po porážce 0:3 v Jablonci hostí Spartu, která naopak začíná konečně splňovat představy svého vedení a fanoušků, o čemž se v minulém kole přesvědčil Liberec. Proto jsme se zeptali tří trenérů, co zaprvé od zápasu čekají a zadruhé, kdo je podle nich favoritem a proč?

Kouč Sparty Pavel Hapal
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

Verner Lička, bývalý reprezentant a dnes šéf českých trenérů

1. "Tady, jako před každým velkým zápasem, se ruší to, kdo vyhrál nebo prohrál poslední zápas a jakou má tým aktuální formu. Protože tohle je zase o něčem jiném. Sparta tam pojede po dlouhé době v jiné pozici, bude si víc věřit. I dříve měla silácké řeči, ale teď to vypadá, že je nastavená jinak. Nebude to ani ofenzivní ani defenzivní fotbal. Oba týmy se hned po ztrátě míče budou snažit ho získat zpátky. Nečekám, že to od první minuty otevřou a bude to nějaký šílený fotbal, ale čekám po všech stránkách zápas nejvyšší úrovně, plný emocí, které snad zůstanou pod kontrolou."

2. "Favorit není. Jestli bude hrát Plzeň doma pohár s Hlučínem, tak si dovolím říct, že Viktorka je velký favorit, ale v tomhle případě ne. Tohle je takové to správné derby a tam se to říct nedá. Může to skončit jakkoliv. Bude to zápas emocí, vášně a rozhodne, jak to kdo zvládne. Zásadní bude úspěšnost v kritických situacích - třeba uděláte chybu a přežijte ji, nebo vyjde nějaká super akce. O tom ten zápas bude."

Uspěje Sparta proti Plzni? Poslechněte si nový Fotbal fokus podcast:

Pavel Hapal, bývalý reprezentant a nedávný kouč Sparty

1. "Bude to těžký, náročný zápas. Očekávám útočný fotbal, protože Plzeň doma hraje útočně a i Sparta má vícero ofenzivních typů hráčů, takže čekám dost otevřený zápas. V momentálním rozpoložení je určitě lepší Sparta, ale Plzeň bude chtít samozřejmě doma vyhrát a odčinit porážku v minulém kole v Jablonci. Sparta zase dlouho Plzeň neporazila."

2. "Pro mě je mírným favoritem Sparta už z pohledu jejích výsledků i momentálního psychického rozpoložení."

Roman Pivarník, bývalý kouč Plzně

1. "Myslím si, že to bude dobrý kombinační fotbal a když bude stav 0:0, tak budou oba týmy hodně pozorné. Ale opatrnou hru nečekám. Plzeň i Sparta hrají dopředu a chtějí dominovat. Důležité bude, jestli padne gól. Ale čekám od toho dobrý fotbal."

2. "Favoritem je pro mě Plzeň, i když poslední dva zápasy prohrála. Hraje doma a to je hodně důležité. Sparta je sice nyní hodně sebevědomá a bude chtít tvořit hru, ale favoritem je pro mě Viktorka."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články