Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Trenér Aston Villy: Kozák se zlepšil a může být hodně platný

Birmingham - Trenér Aston Villy Rémi Garde po domácí výhře 1:0 nad Crystal Palace chválil českého útočníka Libora Kozáka, který odehrál celý úterní zápas anglické fotbalové ligy. Šestadvacetiletý útočník se podle francouzského kouče zlepšil a pro poslední tým tabulky může být hodně platný.

Ilustrační foto

"Byl jsem s Liborem spokojený. Myslím, že makal pro mužstvo," řekl Garde. "Mohl dát i gól, ale myslím, že při dobrém míči za obranu byl nakonec v ofsajdu," uvedl kouč.

Kozák si v této sezoně připsal teprve druhý start v Premier League, v základní sestavě nastoupil kvůli vleklému zranění po více než dvou letech. Bývalý útočník Lazia Řím za Aston Villu dlouho nehrál a spekulovalo se o jeho lednovém odchodu do Celticu Glasgow. Novým zájemcem o jeho služby má být FC Janov.

"Když jsem (v listopadu) přišel do klubu, myslel jsem, že musí víc pracovat na své kondici. Nebylo to pro něj snadné. V posledních dvou týdnech ale pozoruji, že je v lepší formě a v trénincích se lepší," ocenil osminásobného reprezentanta Garde.

"Přestože zažíval těžké časy, nikdy nezměnil svůj přístup. Je to velký profesionál a ukázal, že může být pro tým velmi platný," dodal bývalý trenér Lyonu. Jeho svěřenci zvítězili teprve podruhé v ligovém ročníku a po neúplném 21. kole ztrácí v tabulce osm bodů na první nesestupovou pozici.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články