Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Trápení Konatého ve Spartě je u konce. Křídelník přestupuje do Boleslavi

Hledání nového angažmá Tiémoka Konatého došlo ke zdárnému konci. Křídelníka z Pobřeží slonoviny, který ve Spartě vešel v nemilost, přestoupil v rámci nejvyšší soutěže do Mladé Boleslavi. Ve středočeském klubu podepsal smlouvu do června 2019. 

Tiémoko Konaté s dresem Mladé Boleslavi
zdroj: Twitter Mladá Boleslav

Konaté přišel do Sparty v září 2012 a v české lize má bilanci 71 zápasů a šest branek. Předloni v létě byl dvojnásobný reprezentant Pobřeží slonoviny přeřazen do juniorky poté, co se nedostavil na trénink a chtěl si vymoci přestup do Steauy Bukurešť, nynějšího FCSB.

Posléze se sice do áčka Sparty vrátil, nový trenér Andrea Stramaccioni ho však znovu vyřadil z kádru. Podzim strávil Konaté v juniorce a nyní Letnou, kde měl ještě půl roku smlouvu, definitivně opouští. V dresu Mladé Boleslavi by měl být připraven na první jarní kolo proti Karviné.

"Nemá cenu se vracet k minulosti. Myslím, že je to hráč, který je schopen nám okamžitě pomoct. Ale místo v sestavě si samozřejmě musí vybojovat," uvedl prezident Mladé Boleslavi Josef Dufek v tiskové zprávě. "Měli jsme o tohoto hráče dlouhodobý zájem. Dříve to z různých důvodů nešlo, nyní to vyšlo," dodal Dufek.

Boleslav by mohla získat i krajního beka či záložníka Martina Suse z Ostravy. Baník na sociálních sítích informoval, že dal sedmadvacetiletému odchovanci Sparty svolení k jednání se středočeským klubem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články