Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Tottenham si navzdory oslabení poradil s Lutonem, United museli otáčet

Ani oslabení nezabránilo fotbalistům Tottenhamu v osmém kole anglické ligy ve výhře. Nováčka z Lutonu porazili 1:0 a spolu s Arsenalem jako jediní v letošní sezoně nenalezli přemožitele. Manchester United zachránil v utkání s Brentfordem Scott McTominay, který zařídil obrat na konečných 2:1.

Hráči Tottenhamu oslavují vstřelenou branku
zdroj: Reuters

Londýňané si v úvodním dějství vytvořili několik velkých šancí, pokaždé ale nechali vyniknout brankáře Kaminského. V nastavení první půle záložník Bissouma nafilmoval pád a po druhé žluté kartě hosty oslabil.

I přesto Tottenham v 52. minutě skóroval, poté co Maddisonovu přihrávku pod sebe zužitkoval ve vápně Van de Ven. Svěřenci trenéra Postecogloua vyhráli pošesté v ligové sezoně. Naopak Luton pošesté prohrál a patří mu první nesestupová příčka.

Brentford na stadionu Manchesteru United poslal do vedení v 26. minutě Jensen. Domácí směřovali ke třetí ligové prohře na Old Trafford za sebou, v nastavení se ale stal hrdinou díky dvěma brankám McTominay. Skotský záložník přitom nastoupil až v 87. minutě.

Manchester je s vyrovnanou bilancí čtyř vítězství i porážek devátý, Brentford čeká na výhru v Premier League šest zápasů.

Chelsea v Burnley prohrávala, ale ještě v prvním poločase Blues srovnali a o druhé ligové výhře po sobě rozhodli třemi góly po změně stran.

Fulham zdolal Sheffield United 3:1 a Everton si poradil s Bournemouthem 3:0. Oba poražené celky uzavírají tabulku a jako poslední čekají na premiérové vítězství.

Anglická fotbalová liga – 8. kolo:

Luton – Tottenham 0:1 (52. Van de Ven), Manchester United – Brentford 2:1 (90.+3 a 90.+7 McTominay – 26. Jensen), Fulham – Sheffield United 3:1 (54. De Cordova-Reid, 76. vlastní Foderingham, 90.+2 Willian – 68. vlastní Robinson), Burnley – Chelsea 1:4 (15. Odobert – 42. vlastní Al Dakhil, 50. Palmer z pen., 65. Sterling, 75. Jackson), Everton – Bournemouth 3:0 (9. Garner, 37. Harrison, 60. Doucouré), Crystal Palace – Nottingham 0:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články