Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Tonoucí Dukla shání posily. Chceme čtyři hráče, říká Bittengel

Její dres nosili takoví hráči jako Masopust, Pluskal, Viktor, Vízek, Rada, Fiala a další velká jména historie českého – tehdy ještě československého fotbalu. Nyní je Dukla Praha na dně, a to obrazně i ve skutečnosti, protože uzavírá ligovou tabulku, horším skóre za Karvinou a se čtyřbodovou ztrátou na čtrnáctou Olomouc. V zimě chce tým posílit a v únoru zahájit záchranné práce.

Plzeň zdolala Duklu i díky gólu Krmenčíka
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

“Mám o Duklu strach,“ konstatoval Ladislav Vízek. Ten vidí příčinu jasně. “Ti kluci se snaží, ale neumějí to,“ přidává bez obalu legenda klubu. Sportovní ředitel Günter Bittengel však hráče hájí. „Nejsou tak špatní, jen to, co předvádějí na tréninku, nedokáží převést do zápasů,“ vysvětluje bývalý reprezentant.

Dukla už ohlásila odchod tří hráčů. Na Julisce končí David Breda a Ondřej Štursa, kteří v klubu hostovali z Jablonce a Plzně. Odchází i Dávid Bobál, jenž nesplnil představy vedení Dukly.

Nyní Dukla naopak pracuje na doplnění kádru. "Posílit chceme hlavně ofenzívu. Máme vytipované fotbalisty, ale zatím nebudeme hovořit konkrétně, protože se o ně většinou zajímají i další kluby," vysvětluje Bittengel, že bez posil to nepůjde. "Chceme přivést čtyři hráče, kteří by měli být blízko základní sestavě, takže by mohli hned nastoupit," konstatoval sportovní ředitel Dukly. 

Poslechněte si bilancující Fotbal fokus podcast po ligovém podzimu:

Hráči Dukly se budou připravovat na jarní část, která propukne už začátkem února, jako jedni z mála klubů pouze v Česku. "Rozhodli jsme se tak. Podle trenéra je to efektivnější," dodal k tuzemské variantě zimní přípravy Bittengel, který věří v záchranu. "Všechno směřujeme k tomu, abychom opustili skupinu, která bude hrát o udržení, nebo abychom do ní šli z výhodné pozice," konstatoval směrem k novému modelu ligy, v němž poslední celek sestoupí a týmy do jedenácté pozice se započteným počtem bodů po třiceti kolech hrají každý s každým jeden zápas a ty, kteří skončí na čtrnáctém a patnáctém místě, čeká baráž o udržení s druhým a třetím celkem druhé ligy.

V rozjeté sezoně měla pomoci změna trenéra. Přišel Roman Skuhravý, jenž opustil Opavu z rodinných důvodů a téměř okamžitě se upsal Dukle. Efekt nového "koštěte" zafungoval – vymetl několik bodů, Dukla opustila poslední místo, ale ne na dlouho. Z posledních šesti zápasů jarní části vyhrála jediný a získala pět bodů. Se starým rokem se rozloučila dvěma prohrami. Doma uhrála deset bodů a venku vůbec nejméně z celé soutěže – pouhých pět. Dala také nejméně gólů, patnáct.

Je nám líto, video expirovalo.
Skuhravý se pokusí probrat Duklu. Pracujeme na všech fázích, řekl před premiérou

Před časem se Vízek svěřil, že jen doufá, že situace v klubu neotráví majitele Petra Pauknera do té míry, že se miliardář rozhodne z fotbalu, který jej podle vlastních slov stál už přes čtvrt miliardy korun, odejít. Už před touhle sezonou byl prodej jeho zásadního majetkového podílu v klubu na spadnutí, ale nakonec z toho zahraniční partner vycouval.

Bittengel potvrdil, že Paukner stále chce svůj podíl, nebo jeho zásadní část prodat. "Mám sice na starost sportovní úsek, ale mělo by to tak být," dodal bývalý fotbalista z bohatými zkušenostmi z Bundesligy.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články