Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Tisíce fanoušků v La Lize už koncem června? Chceme je přivést zpět, hlásí šéf soutěže

Prestižním derby v Seville se španělská fotbalová liga opět rozjela po tříměsíční koronavirové přestávce. Zatím bez diváků, ale část příznivců se možná vrátí na stadiony už na konci června. Podle prezidenta La Ligy Javiera Tebase by se v případě vládního souhlasu mohly některé arény zaplnit až z patnácti procent své kapacity.

Lionel Messi
zdroj: ČTK/ZUMA/ESPA Photo Agency

Čtvrteční derby mezi Sevillou a Betisem (2:0) se uskutečnilo za zavřenými dveřmi a stejně proběhnou i nejbližší utkání. V závěru měsíce by se však situace mohla změnit.

"Za deset patnáct dní si sedneme s vládou a pokusíme se přivést fanoušky zpět na stadiony. Pandemie je na ústupu. Na podmínkách návratu diváků budeme spolupracovat s ministrem sportu a regionálními úřady," řekl Tebas na tiskové konferenci.

"Samozřejmě neotevřeme celé stadiony, budeme muset dodržovat přísná bezpečnostní opatření a řídit se protokoly. Když budeme moci zaplnit některé z nich z 10 nebo 15 procent, budeme velmi šťastní," doplnil sedmapadesátiletý funkcionář.

La Liga, jež by se měla hrát až do 19. července, restartovala přerušenou sezonu jako druhá elitní fotbalová soutěž v Evropě po německé Bundeslize.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články