Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Teplice sní o evropských pohárech, pomoci má nový herní formát

Tři cíle mívají fotbalové kluby před vstupem do ligy – titul, evropské poháry a klidné udržení. Teplice si vybraly prostřední variantu – po devíti letech chtějí do Evropy, prohlásil to ředitel severočeského klubu Petr Hynek.

Trenér Teplic Daniel Šmejkal
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Ukončit dlouhé čekání na místo v pohárové Evropě by jim mohl pomoci nový formát ligy, podle něhož se po 30. kole rozdělí týmy na tři skupiny. Prvních šest klubů bude hrát o titul, týmy na sedmé až desáté pozici si pohárovým způsobem zahrají o možnost utkat se se čtvrtým nebo pátým celkem o místo v Evropské lize. Zbylých šest týmů čeká skupina o udržení.  

"Sezona se odehraje v pozměněném formátu, který by měl být v závěrečné fázi atraktivnější, a o evropské poháry bude hrát až do konce víc klubů," řekl na webu Teplic Hynek.  

"Naším cílem je ideálně umístění v první skupině nadstavbové části. Ale kdybychom skončili v té druhé části, tak se budeme chtít i tak poprat o poháry," prohlásil funkcionář. "Dalším cílem je úspěch v domácím poháru, což se nám v posledních sezonách nedařilo," dodal ke druhé možné cestě do Evropy. 

Severočeši v létě přišli o záložníka Jana Rezka, který odešel do Příbrami, i Nermina Haljetova, jemuž skončila smlouva. Na Stínadla naopak přišli obránce Jan Hošek a záložník Siim Luts, v hostování ze Slavie bude pokračovat Daniel Trubač. Smlouvu prodloužil i klíčový záložník Jakub Hora.  

V přípravě výběr trenéra Daniela Šmejkala prohrál jen jeden z šesti zápasů a v generálce o víkendu porazil 3:0 druholigový Sokolov. "Přípravu jsme absolvovali přesně, jak jsme si naplánovali. Na soustředění v Písku a Modré jsme měli ideální podmínky. Teď uvidíme, jak se to projeví v lize," uvedl kouč Teplic, které v prvním kole jedou na stadion nováčka do Příbrami.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články