Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Talent Vydra míří z Baníku za 100 milionů do Udine

Ostrava - Fotbalisty Baníku Ostrava s největší pravděpodobností po půlročním působení opustí mladý útočník Matěj Vydra. Osmnáctiletý talent míří podle deníku Sport do italského Udine, jež za něj zaplatí 100 milionů korun. "Jednáme velmi intenzivně a jsme velmi blízko. Ale dokud to není hotové, nechci říkat nic dalšího, natož jakkoli komentovat třeba přestupovou sumu," řekl majitel Baníku Tomáš Petera.

Člen reprezentační devatenáctky Vydra, jenž v lednu přišel do Ostravy z druholigové Jihlavy za částku odhadovanou na 15 až 25 milionů korun, by měl do Itálie odjet už dnes. Podle serveru iDnes.cz podepíše v pátek smlouvu na pět let.

Během půlročního angažmá v Baníku odehrál Vydra 14 zápasů a čtyřikrát skóroval. Zazářil především ve svém prvním utkání na Bazalech, kdy vstřelil coby střídající hráč dva góly Jablonci.


Pokud Vydra skutečně do Udine přestoupí, stane se už pátým českým hráčem v tomto klubu za poslední dekádu. Před svým přestupem do AC Milán v Udine působil tři sezony jiný bývalý hráč Baníku Marek Jankulovski, po něm tam hráli obránci Tomáš Sivok a Tomáš Zápotočný. Od loňska je členem klubu brankář Zdeněk Zlámal, jenž však strávil uplynulou sezonu na hostování ve španělském Cádizu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články