Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Ta penalta mě mrzí, myslel jsem, že bude kopat nahoru, přiznal gólman Mandous

Dostal dva góly, ale ani on nezklamal. Poprvé si zachytal Aleš Mandous za reprezentační áčko, i když v nouzovém režimu, ale i přes porážku 1:2 se Skotskem si cenil toho, jaký výkon v Lize národů tým, jenž měl za sebou jeden hodinový trénink, podal. Mrzelo ho jen, že nechytil rozhodující penaltu. Ke střele Ryana Christieho mu chyběl kousek.

Aleš Mandous
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Svoboda

"Na to, že jsme měli jeden společný hodinový trénink, jsme předvedli velice slušný výkon. Nemusíme se za něj určitě stydět, spíš naopak. Hráli jsme to, co po nás trenéři chtěli. Škoda, že jsme nebyli odměněni aspoň remízou," řekl při on-line tiskové konferenci Mandous, který si podobně jako drtivá většina hráčů odbyl reprezentační premiéru.

Narychlo složený tým nahradil původní výběr, který po pátečním vítězství 3:1 na Slovensku musel do izolace kvůli koronaviru ve výpravě. Nové mužstvo se sešlo v sobotu večer.

"Hráli jsme výborně, kluci přede mnou skvěle bránili. Měli jsme hodně šancí, bohužel to tam lítalo okolo, měli jsme nějaké tyčky. Škoda, že to tam nespadlo," posteskl si osmadvacetiletý gólman.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Česko - Skotsko

Český celek překvapivě vedl, ale soupeř ještě do přestávky vyrovnal a v 52. minutě Christie z penalty stav otočil. "Viděl jsem samozřejmě nějaké sestřihy, kam to kope. Kopnul to většinou po pravé ruce gólmana nahoru, takže jsem si řekl, že teď to musí změnit. Ale myslel jsem si, že to taky bude kopat nahoru," popsal Mandous.

"Už jsem se nestihl dostat na nízký balon. Hodně mě to mrzí, protože si myslím, že jsem mohl zakročit. Ale bohužel to kopnul docela dobře," připustil Mandous.

V základní sestavě byl jedním ze tří hráčů "domácí" Olomouce. Před ním nastoupila stoperská dvojice Sigmy kapitán Roman Hubník a Václav Jemelka. "Samozřejmě, znali jsme s Hubňou a Jemem každý drn, co tady je. Myslím si, že pro nás tři to bylo lepší, že hrajeme na našem stadionu. Ale důležité bylo, že jsme hráli spolu se stopery, takže jsme byli sehraní. Víme, co od sebe čekat. To bylo důležitější než to, že jsme hráli na stadionu Sigmy," poznamenal Mandous.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články