Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Svědíka nevystrašily v Jihlavě ani časté rotace. Přesvědčila ho velká působnost na klub

Jestli je nějaká trenérská židle v první lize vrtkavá, je to ta v Jihlavě, kde se trenéři v posledních letech točí jak na běžícím pásu. Ani to neodradilo Martin Svědíka, aby nabídku Vysočiny přijal. Třiačtyřicetiletý kouč přiznal, že ho zaujala především po sportovní stránce a nyní chce poslední tým tabulky první ligy přivést k záchraně.

Trenér Jihlavy Martin Svědík
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

"Když se podíváte na tabulku a zjistíte, kde se klub nachází, kolik se v něm vystřídalo trenérů, tak asi ne každý trenér by o takové nabídce přemýšlel. Jihlava ale přišla s velice zajímavou nabídkou týkající se sportovních věcí," řekl Svědík.

"Mám na mysli nejen práci s A-mužstvem, ale i s mladými hráči včetně navázání na fotbalové akademie. Tohle je pro mou práci velice důležité," dodal. "Nabídka pro mě byla zajímá i kvůli osobě sportovního ředitele Josefa Jinocha. Spolupráce s ním je pro mě velice lákavá, i proto jsme se dohodli na spolupráci," přidal.

V zimní přípravě chce Svědík zapracovat především na obraně, protože Jihlava má spolu s předposlední Ostravou s 32 inkasovanými góly nejhorší defenzivu v soutěži. "To bude pro nás prvořadý úkol, abychom tohle zlepšili," řekl kouč.

"Se vším se nyní seznamuji včetně plánu zimní přípravy. Nějaké dílčí změny v ní provedu, ale rozhodně nepůjde o nic radikálního," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Jihlavu povede Martin Svědík

O případných posilách se zatím s vedením nebavil, protože nebyl čas. "Co se kádru týče, tak všechno je v řešení, protože vzájemná jednání probíhala až v posledních dnech. Do toho přišly svátky, takže nebylo moc času si to probrat. Kádr budeme tvořit za pochodu," prohlásil.

Dalším z úkolů bývalého trenéra Pardubic, Ostravy a Mladé Boleslavi bude práce s odchovanci. "Tímhle jsem si prošel už v Pardubicích, kde jsme to budovali od začátku od divize až po druhou ligu," uvedl Svědík. "Když do A-týmu zabudujete jednoho, dva hráče, tak je to velice úspěšné," dodal.

"Když se s odstupem času šesti, osmi let podívám na Pardubice, tak tam hraje převážná většina odchovanců. Nějakou takovou cestou se chceme také ubírat, ale víme, že ne vždy pro první ligu na post, který potřebujete, najdete hráče. Chce to čas a hlavně trpělivost nejen s hráči, ale také s trenérem," prohlásil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články