Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Sudí Pelikán za přehlédnutí ofsajdu přijde o pět zápasů

Praha - Asistent Ondřej Pelikán se stal prvním rozhodčím ze seznamu sudích první a druhé fotbalové ligy, kterého nová šéfka komise rozhodčích Dagmar Damková postavila mimo soutěžní zápasy. Za to, že přehlédl ofsajd Plzně před gólem v utkání v Olomouci, byl suspendován na pět zápasů. Do vyhodnocení dalších zápasů se pustí hned poté, co výkonný výbor Fotbalové asociace České republiky schválí složení její komise.

Fotbal
zdroj: Isifa

Damková byla jmenována do funkce po kontroverzním rozhodnutí svazového vedení před dvěma týdny, její možnosti jsou však zatím omezené. Nasazuje sice sudí pro jednotlivé zápasy, ale nemůže se radit s kolegy o tom, jak rozhodčí zápasy vedli.

"Případ v Olomouci byl ale natolik křiklavý, že jsem ho musela rozhodnout i bez jmenované komise. Nesneslo to odkladu," uvedla nedávná sudí, která se v létě dostala také do komise rozhodčích UEFA. Pelikán přehlédl ofsajdové postavení Daniela Koláře před brankou, kterou Západočeši zvýšili na 3:1, domácí stačili poté už pouze snížit.



Damková se domnívá, že odkládané schválení komise, jejíž složení již navrhla, průběhu nejvyšších soutěží nepomáhá. Jenže členové výkonného výboru nechtějí o tak citlivé záležitosti rozhodnout na dálku a jednotlivá jména hodlají prodiskutovat.

Na komisi rozhodčích už čeká několik dalších sporných situací. Především duel Plzně v 7. kole proti Jablonci (4:2), po kterém si hosté stěžovali na spornou penaltu, po které padl vyrovnávací gól domácích a také na údajný ofsajd před vítěznou brankou na 3:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články