Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Střídání u Interu Milán. Za Manciniho přijde de Boer

Milán - Dva týdny před startem italské fotbalové ligy mění Inter Milán trenéra. U týmu končí Roberto Mancini a jeho nástupcem se má stát Nizozemec Frank de Boer, který v květnu odešel z Ajaxu Amsterodam. Rozvázání spolupráce s jednapadesátiletým italským koučem vedení Interu potvrdilo na svém webu, jméno jeho nástupce zatím ne.

Roberto Mancini
zdroj: isifa/EPA autor: JONATHAN BRADY

Manciniho pozice byla nejistá od červnového příchodu nových čínských majitelů italského klubu. Mezi oběma stranami údajně panovaly neshody ohledně přestupové politiky. Konec spolupráce přišel tři dny po pátečním debaklu 1:6 v přípravě proti Tottenhamu.

Manciniho druhé angažmá v Interu trvalo necelé dva roky a smlouvu měl ještě na jeden. V minulosti už strávil v klubu čtyři sezony, působil také ve Fiorentině, Laziu, Manchesteru City a Galatasarayi Istanbul.

Šestačtyřicetiletý De Boer vedl Ajax šest sezon a za tu dobu získal s mužstvem čtyři tituly. Letos amsterodamský velkoklub, za který hraje český talent Václav Černý, skončil druhý za PSV Eidhoven a bývalý nizozemský reprezentant a hráč Ajaxu, Barcelony, Galatasaraye či Glasgow Rangers poté předčasně rozvázal smlouvu. V Interu by měl podle médií podepsat tříletý kontrakt.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články