Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Střídající Reus v závěru vyrovnal a zajistil Dortmundu vítězství ve skupině

Madrid – Šlágr středečního programu Ligy mistrů mezi Realem Madrid a Borussií Dortmund skončil 2:2. "Bílý balet" sice po dvou gólech Benzemy vedl 2:0, ale hvězdné ofenzivní duo Aubameyang–Reus zařídilo během závěrečné půlhodiny vyrovnání. Vestfálskému celku remíza stačila k udržení prvního místa. Obhájce trofeje tudíž v osmifinále narazí na vítěze některé ze skupin. Posledními postupujícími se stali fotbalisté Porta a Sevilly.

Marco Reus se raduje z gólu do sítě Realu Madrid
zdroj: REUTERS autor: Susana Vera

Real Madrid prodloužil sérii soutěžních zápasů bez porážky na čtyřiatřicet a vyrovnal svůj rekord ze sezony 1988/89. S Dortmundem nicméně ztratil dvoubrankové vedení, což jej stálo prvenství ve skupině F.

Svěřenci Thomase Tuchela získali kýžený bod k udržení lepšího postavení před pondělním losem osmifinále. Navíc s 21 góly překonali rekord v počtu vstřelených branek během základní skupiny Ligy mistrů.

"Bílý balet" se dostal do vedení ve 28. minutě. Z pravého křídla odcentroval nikým nehlídaný Carvajal a Benzema zblízka nemohl minout. Před přestávkou udržel vedení domácích reflexivním zákrokem proti přímému kopu Schürrleho gólman Navas.

Krátce po změně stran oslovil James Rodriguez volného Benzemu, francouzský útočník se prosadil podruhé v zápase, vstřelil svůj 50. gól v hlavní fázi Ligy mistrů a zařadil se na páté místo historické tabulky střelců k Thierrymu Henrymu.

Ani velmi slibný náskok ovšem úřadujícím šampionům Ligy mistrů k výhře nestačil. Nejprve Weiglův dalekonosný pas sklepl Schmelzer před branku Aubameyangovi a dvě minuty před koncem vyrovnal na konečných 2:2 střídající Reus. 

V souběžně hraném utkání porazila Legia Varšava lisabonský Sporting 1:0 a zajistila si účast v jarním pokračovaní Evropské ligy. Rozhodující gól vstřelil po půlhodině hry Guilherme. Zatímco v předchozích třech duelech Ligy mistrů inkasoval polský mistr minimálně tři branky, tentokrát udržel čisté konto.

Porto deklasovalo Leicester

Claudio Ranieri, trenér už jistého postupujícího Leicesteru, šetřil většinu svých opor na víkendový duel proti Manchesteru City. Obměněná sestava v Portu naprosto propadla. Už po šesti minutách otevřel skóre Silva, který během posledních patnácti utkání za klub a portugalskou reprezentaci vstřelil dvanáct gólů.

Utkání Porto - Leicester
zdroj: REUTERS autor: Matthew Childs

Záhy na něj navázal Corona povedenou střelou z voleje. V závěru poločasu se navíc efektním zakončením patičkou prosadil Brahimi. Ve druhém dějství pojistili výhru domácích Silva z penalty a Jota. Kodaň potřebovala, aby Porto získalo maximálně bod, a tak i po výhře 2:0 v Bruggách zůstala na třetím místě a zahraje si Evropskou ligu.

Sevilla si po sedmi letech zahraje vyřazovací část Ligy mistrů 

Stejnou soutěž okusí i Lyon, před nímž udržela druhé místo ve skupině H španělská Sevilla. Během utkání často zvonila branková konstrukce. V první půli ji trefili domácí Lacazette a Valbuena, na druhé straně orazítkoval tyč Vitolo. Ani po změně stran se skóre nezměnilo, takže vítěz posledních tří ročníků Evropské ligy postoupil do osmifinále.

Před Sevillou zůstal Juventus Turín, který si poradil s Dinamem Záhřeb 2:0 i přesto, že poprvé po osmi letech nenastoupil v milionářské soutěži brankář Gianluigi Buffon. O góly se postarali Higuaín a Rugani.

Tottenham ve Wembley poprvé vyhrál

Souboj o třetí místo a s ním spojenou účast v jarní fázi EL mezi Tottenhamem a CSKA Moskva začal lépe pro hosty, kteří se dostali ve Wembley do vedení zásluhou Dzagojeva. Ještě před přestávkou ale "Kohouti" otočili stav zásluhou Alliho a Kanea. Poslední zápas Leonida Sluckého na lavičce CSKA zakončil v 77. minutě vlastním gólem brankář Akinfejev.

Fotbalová Liga mistrů - 6. kolo základních skupin:

Skupina E:

Leverkusen - Monako 3:0 (1:0) Branky: 30. Jurčenko, 48. Brandt, 82. vlastní De Sanctis. Rozhodčí: Mažeika - Šimkus, Kazlauskas (všichni Lit.). Diváci: 21.928.

Tottenham - CSKA Moskva 3:1 (2:1) Branky: 38. Alli, 45.+1 Kane, 77. vlastní Akinfejev - 33. Dzagojev. Rozhodčí: Rizzoli - Di Liberatore, Di Fiore (všichni It.). Diváci: 62.034. 

Skupina F:

Real Madrid - Dortmund 2:2 (1:0) Branky: 28. a 53. Benzema - 61. Aubameyang, 88. Reus. Rozhodčí: Marciniak - Sokolnicki, Listkiewicz (všichni Pol.). Diváci: 76.894.

Legia Varšava - Sporting Lisabon 1:0 (1:0) Branka: 30. Guilherme. Rozhodčí: Rocchi - Cariolato, Meli (všichni It.). ČK: 85. Carvalho (Sporting). Diváci: 28.000.

Skupina G:

FC Porto - Leicester 5:0 (3:0) Branky: 6. a 64. z pen. Silva, 26. Corona, 44. Brahimi, 77. Jota. Rozhodčí: Zwayer - Schiffner, Achmüller (všichni Něm.). Diváci: 39.310.

FC Bruggy - FC Kodaň 0:2 (0:2) Branky: 8. vlastní Mechele, 15. Jörgensen. Rozhodčí: Oliver - Beswick, Bennett (všichni Angl.). Diváci: 18.981.

Skupina H:

Lyon - FC Sevilla 0:0 Rozhodčí: Eriksson - Klasenius, Wärnmark (všichni Švéd.). Diváci: 48.000.

Juventus Turín - Dinamo Záhřeb 2:0 (0:0) Branky: 52. Higuaín, 73. Rugani. Rozhodčí: Taylor - Collin, Burt (všichni Angl.). Diváci: 39.380.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články