Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Liga mistrů se dozví poslední dva postupující, Real se střetne s Dortmundem

Praha - Skupinová fáze Ligy mistrů končí posledními osmi zápasy, ve hře jsou ještě dvě postupová místa do osmifinále. V přímém souboji se střetnou Lyon se Sevillou, na dálku pak Kodaň s Portem. Šlágrem kola je duel mezi Realem Madrid a Borussií Dortmund, který rozhodne o vítězi skupiny F. K postupu z prvního místa má blíže německý celek. Textový on-line přenos utkání Real Madrid - Borussia Dortmund nabídne ctsport.cz od 20:45.

Utkání Borussia Dortmund - Real Madrid
zdroj: ČTK/AP autor: Martin Meissner

Real doma potřebuje porazit Dortmund, aby německého soupeře připravil o prvenství ve skupině F. "Bílý balet" v sobotním ligovém šlágru s Barcelonou zachránil remízu 1:1 a prodloužil sérii bez porážky na 33 soutěžních zápasů, a pokud nepodlehne ani Borussii, vyrovná klubový rekord.

"První místo ve skupině by korunovalo náš vynikající podzim v soutěži. Ale samozřejmě víme o nesmírné síle a kvalitě Realu," uvedl sportovní ředitel Dortmundu Michael Zorc.

Pokud Legia Varšava s českým obráncem Adamem Hlouškem na svém hřišti zdolá Sporting Lisabon, vybojuje si třetí příčku a účast v jarní fázi Evropské ligy. Legia však z dosavadních pěti zápasů vybojovala jediný bod za nečekanou domácí remízu 3:3 s madridským favoritem.

Sevilla bude v Lyonu hájit lepší postavení v tabulce

Lyon musí doma porazit Sevillu minimálně o dva góly, aby skončil v tabulce skupiny H před ní. První vzájemný zápas vyhrál španělský tým 1:0 a vítěz posledních tří ročníků Evropské ligy má také lepší celkové skóre.

"Jen málokoho by napadlo, že před posledním utkáním skupiny ještě budeme ve hře o postup. Máme před sebou finále a musíme zvítězit," prohlásil trenér Lyonu Bruno Génésio.

Postupující Juventus Turín přivítá Dinamo Záhřeb, které dosud nezískalo ani bod a má skóre 0:13. "Stará" dáma si výhrou bez ohledu na výsledek Sevilly zajistí první pozici.

Udrží se Porto před Kodaní?

Porto hostí už jistého vítěze skupiny G Leicester a výhra portugalský tým posune dál bez ohledu na výsledek Kodaně v Bruggách. Porto je o dva body před Kodaní, ale dánský šampion má lepší vzájemnou bilanci.

Ze skupiny E postoupí jako vítěz Monako spolu s Leverkusenem. Obě mužstva se rozloučí vzájemným soubojem v Německu. Tottenham bude hájit alespoň třetí místo, které si udrží, pokud v Londýně neprohraje s CSKA Moskva. "Ještě jsme na stadionu Wembley nezvítězili, takže se chceme rozloučit třemi body a alespoň něco vrátit fanouškům," upozornil dánský záložník Tottenhamu Christian Eriksen.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články