Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Golf Time

Strhující závěr šlágru na Emirates Stadium rozhodl v nastavení Rice, Liverpool přejel Aston Villu

Magnet 4. kola anglické nejvyšší soutěže vyhrál Arsenal nad Manchesterem United 3:1. "Red Devils" sice vedli, ale "Gunners" dokonali dvěma brankami v nastaveném čase obrat. Doma oslavoval i Liverpool a navázal na famózní comeback z minulého týdne v Newcastlu. Na Anfieldu deklasoval Aston Villu 3:0. "Reds" se posunuli na třetí místo, stejně bodů má i druhý Tottenham, čtvrtý West Ham a pátý Arsenal. Soutěž vede dosud stoprocentní Manchester City.

Declan Rice z Arsenalu v euforii po vítězném gólu
zdroj: REUTERS

Šlágr na stadionu Emirates nabídl obě gólové situace v první půli v rozmezí několika desítek sekund. Nejprve si ve 27. minutě navedl Rashford míč na pravačku a ukončil čekání na premiérovou trefu v ročníku. Po rozehrávce ze středového kruhu se ale Arsenal ihned vrhl do útoku a pohlednou kombinaci zakončil přesnou střelou k tyči kapitán Ödegaard.

Po hodině nařídil sudí Taylor penaltu ve prospěch domácích, ale po poradě s videorozhodčím ji následně odvolal. Systém VAR zasáhl i na druhé straně při Garnachově gólu z ofsajdu. Rozhodnutí tak přinesl až Riceův první gól po letním přestupu z West Hamu. Anglický reprezentant si zpracoval přetažený rohový kop a s pomocí teče prostřelil brankáře Onanu. V závěru ještě přidal pojistku střídající útočník Jesus.

V pěti posledních vzájemných duelech vždy uspěl domácí tým. Arsenal částečně napravil minulé zaváhání s Fulhamem (2:2). "Red Devils" prohráli i druhý venkovní zápas v sezoně a jsou jedenáctí.

Núñez potvrdil formu

Liverpool se ujal vedení už ve 3. minutě, kdy letní posila Szoboszlai poslal do sítě odražený míč po rohovém kopu a stal se čtvrtým maďarským střelcem v Premier League. Ve 22. minutě si dal vlastní gól Cash po Núñezově střele do tyče a skóre uzavřel po Núñezově hlavičce druhou brankou v sezoně Salah. Egyptský kanonýr si připsal gól nebo asistenci v desátém zápase Premier League v řadě.

Fotbalisté Liverpoolu oslavují gól na Anfield Road
zdroj: REUTERS

"Reds" tak ideálně navázali na triumf z Newcastlu, kde před týdnem i v oslabení otočili v závěru skóre na 2:1. S Aston Villou neprohráli pošesté v řadě. Celek z Birminghamu naopak našel přemožitele po čtyřech soutěžních vítězstvích.

V duelu Crystal Palace – Wolverhampton (3:2) padly všechny branky po změně stran. K druhé výhře domácích v sezoně pomohl dvěma přesnými zásahy útočník Édouard.

Anglická fotbalová liga – 4. kolo:

Crystal Palace – Wolverhampton 3:2 (56. a 84. Édouard, 78. Eze – 65. Hwang Hi-čchan, 90.+6 Cunha), Liverpool – Aston Villa 3:0 (3. Szoboszlai, 22. vlastní Cash, 55. Salah), Arsenal - Manchester United 3:1 (28. Ödegaard, 90.+6 Rice, 90.+11 Jesus - 27. Rashford), Sheffield United - Everton 2:2 (33. Archer, 45.+3 vlastní Pickford - 14. Doucouré, 55. Danjuma), Brentford - Bournemouth 2:2 (7. Jensen, 90.+3 Mbeumo - 30. Solanke, 77. Brooks), Burnley - Tottenham 2:5 (5. Foster, 90.+4 Brownhill - 16., 63. a 66. Son Hung-min, 45.+2 Romero, 54. Maddison), Chelsea - Nottingham 0:1 (49. Elanga), Manchester City - Fulham 5:1 (59., 70. z pen. a 90.+5 Haaland, 31. Álvarez, 45.+5 Aké - 33. Ream), Brighton - Newcastle 3:1 (27., 65. a 70. Ferguson - 90.+2 Wilson), Luton - West Ham United 1:2 (90.+2 Andersen - 37. Bowen, 85. Zouma).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články