Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Štetina zůstává na Letné. Zadostiučinění, popisuje slovenský bek

Pražská Sparta se dohodla se slovenským obráncem Lukášem Štetinou na prodloužení kontraktu. Štetina bude hrát na Letné i v příštích dvou letech, smlouvu podepsal do června 2022.

Lukáš Štetina
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Štetina přišel do Sparty v létě 2017 z jiného pražského klubu Dukly. V prvním roce patřil k oporám a spoluhráči ho zvolili nejlepším hráčem sezony. Pak důrazný stoper ztratil místo v sestavě a spekulovalo se o jeho odchodu.

Štetina ale dostal důvěru od trenéra Václava Kotala a v posledních dvou březnových soutěžních zápasech před koronavirovou pauzou nastoupil od začátku. Za výkony proti Ostravě a Slavii byl chválen. "Tahle smlouva je určitě zadostiučinění. To, co dělám pro fotbal, se mi vrátilo. Věřím i ve fotbalového boha a v tom mám před sebou čistý stůl," řekl Štetina.

Poslechněte si nový díl Fotbal fokus podcastu:

"Napsalo se toho hodně, ale já vím, jak pracuju doma, na tréninku a samozřejmě i v zápasech. Ne vždycky je to vidět tak, jak bych si přál, ale až jednou skončím s kariérou, budu vědět, že jsem pro fotbal udělal maximum," doplnil bývalý hráč Nitry, Prešova a Charkova.

Je vděčný kouči Kotalovi, že ho podržel navzdory chybám. "Když se dívám na fotbal v Anglii nebo kdekoliv jinde, tak hráči dělají chyby, i horší než my tady v Čechách, a hrají dál. To je velmi důležité a ti hráči to potom trenérovi dokážou vrátit," uvedl Štetina, který v české nejvyšší soutěži odehrál 172 zápasů, vstřelil devět gólů a přidal pět asistencí.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články