Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Stále s Chelsea musíte počítat, vzkázal soupeřům Tuchel

Navzdory sankcím proti majiteli klubu Romanu Abramovičovi i nepříznivému stavu na hřišti Lille zvládli fotbalisté Chelsea postoupit do čtvrtfinále Ligy mistrů. Trenér klubu Thomas Tuchel po utkání, které Londýňané vyhráli 2:1, mluvil o odolnosti hráčů a jejich vnitřní síle. Tuchel věří, že ji Chelsea prokáže i v další fázi LM.

Thomas Tuchel slaví s hráči
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Virginie Lefour

"Všichni, kdo tu jsme, rádi soutěžíme. Od první chvíle jsem v klubu zažil velmi bojovného ducha. Je tedy jasné, co Chelsea od každého svého zaměstnance a hráče požaduje. Všichni tu mají svou roli a plní ji na maximum. Tohle teď má obrovský význam. Zůstáváme konkurenceschopní bez ohledu na to, co se kolem nás děje," řekl německý trenér klubu.

Chelsea si již týden zvyká na speciální režim. Poté, co britská vláda zmrazila kvůli vojenské invazi Ruska na Ukrajinu ruskému vlastníkovi Abramovičovi majetek, funguje tým s řadou omezení. Vedle toho, že nesmí podepisovat nové kontrakty nebo prodlužovat stávající smlouvy, má také finanční limit pro venkovní zápasy 24 tisíc liber (zhruba 590 tisíc korun).

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Lille - Chelsea

Londýnský klub v odvetě ve Francii prohrával poté, co se v 38. minutě prosadil z pokutového kopu Buruk Yilmaz. Ještě v nastaveném čase první půle ale srovnal Christian Pulisic a přerušil Lille sérii tří domácích zápasů bez inkasované branky. Devatenáct minut před koncem dokonal obrat César Azpilicueta. 

"Ze začátku jsme zvolili špatnou taktiku. To jde za mnou. Později jsme se ale už dostali do správného tempa," uvedl Tuchel. "Čtvrtfinále si zasloužíme. Budeme dál bojovat a přizpůsobovat se vzniklým situacím, jak to jen půjde. Nejsem si jistý, co se stane dál, ale už teď můžu říct, že na vše zareagujeme. Překonali jsme spoustu věcí a jsem na to hrdý," řekl.

Přestože je budoucnost Chelsea kvůli sankcím nejistá, úřadující šampioni se v pátek dozvědí jméno dalšího soupeře. Spolu s úřadujícím šampionem je v nejlepší osmičce také Real Madrid, Liverpool, Villarreal, Atlético Madrid, Manchester City, Benfica Lisabon a Bayern Mnichov. "Přál bych si, abychom byli týmem, proti kterému nikdo nechce hrát. S tímto cílem jdeme i do čtvrtfinále," dodal Tuchel.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články