Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Sportovci a covid? Kroky Slavie mi přijdou zbytečné a nechápu jejich prezentaci, řekl Hübschman

Proč stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko. To hlásí staré pořekadlo, jenže brod s nápisem covid-19 se teď výrazně přiblížil, alespoň v Česku. Jak to chápou sportovci a jak se kvůli tomu omezují? Fotbalisté Slavie bojující o Ligu mistrů údajně žijí jen na hotelu a na hřišti, jejich manželky prý nechodí ani nakupovat, aby se nenakazily. Ovšem to, jak se zdá podle hlasů ostatních sportovců, je velký extrém.

Tomáš Hübschman
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

Kapitán jabloneckých fotbalistů Tomáš Hübschman si rozhodně z koronaviru takové vrásky nedělá. "Vyhýbám se samozřejmě nějakým zbytečným věcem, jako jsou velké skupiny lidí, ale jinak žiju úplně normálně," vysvětluje devětatřicetiletý fotbalista, který má za sebou také dlouhé a úspěšné působení v Šachtaru Doněck, s nímž vyhrál i Pohár UEFA.

Dojde i si i nakoupit, ale velkým obchodním centrům se vyhýbá. "Chodím jako vždycky, ale já nejsem úplně nakupovací typ. A tak když jdu, nevybírám si obchodní centra uprostřed největšího ruchu. Zajdu spíš do malých obchodů, k řezníkovi a tak," vysvětluje mistr Evropy hráčů do 21 let z roku 2002.

Bývalý reprezentant reaguje na omezení spojená se Slavií v klidu. "Já když teď budu potřebovat někam jít, tak si tam dojdu. Většinu podobných omezení považuji za zbytečná," říká přesvědčeně.

Ale hned dodává: "Lidi mají být rozumní a každý by měl vědět, co může a nemůže. Samozřejmě když je někde dvacet tisíc lidí, tak jít mezi ně rozhodně rozumné není, ale dělat z komára velblouda mi přijde zvláštní," dodává člen bronzového týmu na Euru 2004.

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Sestřih a ohlasy utkání Ml. Boleslav - Jablonec

Opatření ve Slavii, kdy jsou její hráči a realizační tým prakticky hermeticky uzavřeni před okolím, jej nechávají klidným. "Jestli to chce Slavia takhle dělat, tak ať si to dělá, ale mně to přijde zbytečné a nechápu, proč to vůbec prezentují. Ale je to jejich postoj, chodí na hřiště a do hotelu, na hřiště a do hotelu..." konstatoval defenzivní záložník a na dotaz, jestli by ho takový život bavil – jen konstatoval: "Taky je otázka, jak dlouho jim to vydrží."

V Jablonci mají fotbalisté jen pokyny, aby se chovali obezřetně. "Nemáme striktně dané, kam můžeme a kam ne, jen doporučení vyhýbat se společenským akcím v uzavřeném prostoru. Ale je na zvážení každého z týmu, jak s tím doporučením naloží," vysvětluje Hübschman, jak k tomu přistupují v Jablonci, a neví o tom, že by i v jiných ligových týmech měli zákaz chodit jinam než na tréninky.

Připouští ale, že při současném zhoršení situace v republice někde mohou nová opatření nastat. "Když se to uvolňovalo, tak jsme se spíš dostávali k normálnímu, běžnému životu. Teď se ochladí a přijdou chřipky, tak je možné, že opatření přitvrdí," říká, ale očkovat proti chřipce se nenechává a ani letos se nehodlá učinit výjimku. "Když jsem to vydržel třicet devět let, tak už to doklepu," říká s úsměvem.

Je nám líto, video expirovalo.
Vítězná jízda Jiřího Prskavce s ohlasy

Prskavec: Před Evropou jsem do společnosti moc nechodil

Světový i evropský šampion na divoké vodě kajakář Jiří Prskavec přiznává, že před evropským šampionátem, který o minulém víkendu v Praze vyhrál, byl opatrnější, ale nijak to nepřeháněl. "Snažil jsem chodit méně do společnosti, aby se nestalo, že se s někým potkám a skončím na dva týdny v karanténě," vzpomínal na dny před šampionátem.

Chápe, že musela přijít nějaké omezení, dodržuje je, ale rozhodně z toho nedělá víc, než je podle jeho názoru zdrávo. "Já se toho viru nebojím a myslím si, že jako sportovec mám dobrou imunitu, jsem mladý – nepatřím do žádné rizikové skupiny," vysvětluje olympijský medailista, kterému nyní skončila sezona.

"Další závod mě čeká až někdy za půl roku, takže to moc neřeším a užívám si času s rodinou. Jsme dost venku, dokud je hezky, a rozhodně nijak svoje aktivity neomezujeme," končí debatu na téma covid-19.

Je nám líto, video expirovalo.
Bytyqi obhájila titul mistryně světa organizace WBC

Bytyqi: Dodržuji všechna opatření, ale jinak to neřeším

Den před pátečním zápasem se Slovenkou Claudií Ferencziovou na boxerském večeru v Ústí nad Labem se svěřila se svým přístupem ke koronaviru i mistryně světa v boxu organizace WBC v lehké minimuší váze Fabiana Bytyqi.

"Já to beru jako každý normální člověk. Ráno na trénink, do práce, nakoupit, na druhý trénink – dodržuji všechna opatření, co jsou, kde mám mít roušku, tam ji mám, ale jinak to neřeším," říká dívka, kterou trénuje bývalý světový šampion Lukáš Konečný, jenž si sám onemocněním koronavirem prošel.

"Snažím se stranit nějakých velkých kolektivů. Nechodím na velké akce, ale když se účastním třeba nějakého běhu, tak se tam s těmi lidmi potkám, ale v koridorech máme roušky. Ale třeba na koncerty a podobné akce nechodím," popisuje světová šampionka svůj pohled na věc.

"Beru to rozumně, je to tady s náma, ale nechci z toho dělat žádnou velkou vědu," dodala.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články