Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dostihy 2024

Sport bez fanoušků, dokud nebude vakcína na koronavirus? V Nizozemsku o tom uvažují

V Nizozemsku se může stát, že sportovní akce budou bez diváků až do doby, než vědci vyvinou vakcínu proti koronaviru. Tamní ministr zdravotnictví Hugo de Jonge o tom informoval parlament s tím, že tento proces může trvat i rok nebo déle.

Je nám líto, video expirovalo.
V Nizozemsku plánují sport bez fanoušků, dokud nebude vakcína

V zemi tulipánů byla nemoc covid-19 potvrzena u téměř 42 tisíc lidí a na komplikace s ní související zemřelo 5300 obyvatel. Kontaktní sport v čele s fotbalem je zakázán do 1. září. A ani poté by na akce nemohli kvůli zákazu shromažďování chodit fanoušci.

De Jonge totiž počítá s tím, že povolení by přišlo až po objevení očkovací látky. "Samozřejmě všichni doufáme, že k tomu dojde rychle, ale rok nebo i více jsou realistické," napsal ministr v dopise adresovaném parlamentu, který zveřejnila média.

Fotbalová liga byla oficiálně ukončena jako první z evropských soutěží 24. dubna, titul udělen nebyl. De Jonge počítá s tím, že až se znovu hromadné sportovní akce jako fotbal či cyklistické nebo motoristické závody rozběhnou, budou třeba i do poloviny příštího roku bez publika.

Fotbalový svaz tato představa podle médií velmi nepříjemně překvapila. A to nejen kvůli obrovským ekonomickým ztrátám. "Bylo by hrozné, kdyby se tak dlouho muselo hrát bez fanoušků," uvedl.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články