Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Sporná penalta vyostřila boj o španělský titul

Villarreal (Španělsko) – Běží 72. minuta utkání mezi Villarrealem a Realem. Důležitý boj o titul, stav 2:1 a favorit potřebuje nutně zvítězit. Zpoza vápna napřahuje hostující Toni Kroos, míč se od Víctora Ruize odráží do ramena Bruna Soriana a rozhodčí Jesus Gil Manzano píská ke zděšení domácích. Penalta.

Bruno Soriano
zdroj: ČTK/AP

"Jasně jste mohli vidět, že jsem nemohl nic dělat. Balon se odrazil směrem k mému ramenu a já si ho prostě nemohu uříznout. Byl to odraz, takže je jasné, že to nebyla žádná penalta," řekl Bruno.

"Hodně respektuji rozhodčí, ale každý rok je nám řečeno, že takovéto odrazy míče neznamenají hru rukou. A tenhle rozhodčí vyložil pravidla jiným způsobem," řekl trenér Villarrealu Fran Escribá, který byl za protesty vykázán z lavičky.

Cristiano Ronaldo penaltu proměnil. Real pak v 83. minutě ještě dokonal obrat po trefě Álvara Moraty. "Počínali jsme si dobře, ale po gólu na 2:2 jsme ztratili koncentraci a bylo velmi obtížné se přes to přenést," doplnil Escribá.

Trenér Realu Zinédine Zidane se nechtěl ke spornému okamžiku příliš vyjadřovat. "Hráči mi řekli, že to byla penalta. Já jsem to ze své pozice nemohl vidět. Ale já nikdy nekomentuji rozhodčí," prohlásil.

Bitva nejen na trávníku

Real výhrou zareagoval na triumf Barcelony na hřišti Atlética Madrid a vrátil se o bod do čela tabulky, navíc má zápas k dobru. Katalánci se už několikrát v této sezoně cítili v boji o titul poškozeni verdikty rozhodčích a stoper Gerard Piqué si do "Bílého baletu" opět rýpl.

"Proti stejným týmům. Osm bodů. Tyto záběry jsou z madridského tisku, pokud byste pochybovali," uvedl stoper Barcelony na sociální síti, kam umístil obrázky čtyř situací ze zápasů jeho týmu a Realu proti Málaze a Villarrealu.

Zatímco Barceloně sudí proti Málaze při remíze 0:0 neuznali kvůli chybně odmávanému ofsajdu gól, Real proti stejnému soupeři zvítězil i díky brance z ofsajdu. Proti Villarrealu pak sudí odpískal pro Madrid spornou penaltu za Brunovu ruku, zatímco Barcelona se po daleko viditelnější ruce stejného hráče dožadovala pokutového kopu marně a jen remizovala.

Kapitána Realu Sergia Ramose Piquého kritika nepřekvapila. "Všichni víme, jaký Piqué je. Překvapili byste mě, kdyby to tam dal Messi," podotkl Ramos.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články