Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Spoluhráč na něj křičel, ať nestřílí. Skalák však vypálil a za skvělý gól sklízí chválu

Londýn – Až do úterního večera dával o sobě Jiří Skalák ve druhé anglické lize vědět především jako nahrávač, když od zimního příchodu zaznamenal v dresu Brightonu hned šest přesných přihrávek na gól. Při jasné výhře 4:0 nad QPR sice neasistoval, ale povedl se mu výstavní gól, za který ho chválili spoluhráči i trenér. Při tom před střelou na něj křičeli, ať nepálí.

Jiří Skalák v dresu Brightonu
zdroj: ČTK/PA autor: John Walton

První zápasy po lednovém přestupu z Mladé Boleslavi byly pro Jiřího Skaláka v Anglii rozkoukávací. S přibývajícím časem se však český reprezentant dostal do základní sestavy a v posledních zápasech patří k nejvýraznějším členům jedenáctky Brightonu. Se šesti asistencemi se dokonce dělí o první místo v týmu. Na gól si však musel počkat do desátého střetnutí v modrobílém dresu. Trefa to ale byla výstavní.

K českému křídelníkovi se pětadvacet metrů od branky QPR odrazil míč. Skalák měl kolem sebe spoustu místa, a tak většina protihráčů spíše čekala, že si míč zpracuje a pokusí se rozjet akci. Hráč s osmatřicítkou na zádech však měl jiný záměr. Z první vypálil a nechytatelnou bombou poslal svůj tým do dvojgólového vedení.

Přitom kdyby poslechl svého spoluhráče Connora Goldsona, nic podobného by se nestalo. "Křičel jsem na něj: 'Nestřílej!' On však vypálil a vymetl šibenici. Byl to skutečné krásný gól," chválil svého spoluhráče třiadvacetiletý stoper.

Gól Jiřího Skaláka naleznete ve videu v čase 3:50:

Skalák si vstřelený gól pořádně užil a k jásajícím fanouškům Seagulls dojel po kolenou a hned poté ho začali objímat spoluhráči. Mezi gratulanty byl Anthony Knockaert, jenž zářil ještě o něco více než český hráč. Nejprve se trefil krásnou trefou ze standardky a poté přidal druhý gól v čtyřiaosmdesáté minutě.

"Jiřího střela? Neuvěřitelná. Jsem za něj strašně šťastný. Je to skvělý kluk a zasloužil si to. Byl to jeho první gól v našem týmu a určitě si ho bude pamatovat ještě dlouhou dobu," vysekl Skalákovi poklonu Knockaert.

Chválu si čtyřiadvacetiletý záložník vyslechl také od svého manažera Chrise Hughtona, jenž dává českému reprezentantovi čím dál více prostoru. "Jiří byl důležitou postavou u spousty našich gólů a on sám nemohl zaznamenat hezčí branku, než byla tato," chválil svého svěřence Hughton.

Skalák tak po přestupu na Ostrovy zažívá skvělé období, které by mohlo být na konci sezony ještě lepší. Brighton je totiž v tabulce druhé ligy na průběžné třetí pozici jen o skóre za druhým Burnley a dva body za vedoucím Middlesbrough, v jehož dresu nastupuje Tomáš Kalas. A první dva celky po konci ročníku jdou přímo do Premier League. Třetí se pak bude bít o postup v play-off.

Brighton má tři kola před koncem vše ve svých rukou. V závěrečném kole totiž narazí právě na Middlesbrough, a pokud by se mu tak podařilo zbylé zápasy vyhrát, čeká je Premier League, čímž by si Skalák splnil obrovský sen.

Zdroj
ČT sport, http://www.theargus.co.uk

Hlavní zprávy

Nejčtenější články