Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Spasitel Ibrahimovic? Real Madrid prý zvažuje angažování hvězdného Švéda

Čtyři porážky v posledních pěti soutěžních zápasech a pouze jeden vstřelený gól. Krizi zejména v útoku, kterou slavný Real Madrid nepamatuje, by podle španělských médií mohl pomoci vyřešit lednový příchod Zlatana Ibrahimovice. Sedmatřicetiletý kanonýr momentálně působí v Los Angeles Galaxy, kde je s 22 góly druhým nejlepším střelcem Major League Soccer. Brzy však bude volným hráčem a "bílý balet" o něm prý reálně uvažuje.

Zlatan Ibrahimovic slaví gól v dresu LA Galaxy
zdroj: USA TODAY Sports autor: Kirby Lee

Madridský velkoklub v létě přišel o Cristiana Ronalda a zatím se mu ho nepovedlo adekvátně nahradit. Vedení královského klubu proto přemýšlí, jak v zimě kádr posílit. Jednou z krátkodobých variant je příchod Ibrahimovice, jenž patří mezi nejlepší aktivní střelce.

V kariéře dal rodák z Malmö už více než 500 soutěžních branek, lepší jsou v tomto ohledu z aktivních fotbalistů pouze Lionel Messi s Cristianem Ronaldem.

Ibrahimovic by mohl rozšířit seznam velkoklubů, v nichž působil. Real by pro něj byl sedmým z devíti nejúspěšnějších celků Ligy mistrů po angažmá v Ajaxu Amsterdam, Juventusu Turín, Interu a AC Milán, Barceloně a Manchesteru United. Hrál také za Paris St. Germain.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články