Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Spartu vysvobodila v malém derby až penalta, Zlín získal důležité tři body v Pardubicích

Sparta porazila ve 14. kole v malém pražském derby Bohemians 1905 2:0. Obhájce titulu se vrátil do čela neúplné tabulky o dva body před městského rivala Slavii, kterou v neděli čeká domácí šlágr s Plzní. Zlín po sedmi zápasech bodoval v první lize naplno, ševci vyhráli v Pardubicích 1:0 a ani ve třetím zápase pod novým trenérem Bronislavem Červenkou neinkasovali. Utkání mezi Teplicemi a Mladou Boleslaví bylo přerušeno kvůli výpadku elektřiny na stadionu, po pauze rozhodl jediným gólem v 89. minutě teplický Knapík.

Sparta zvítězila i v sedmém domácím utkání v tomto ročníku nejvyšší soutěže a na svém stadionu je nejlepším týmem. Sparťané porazili Bohemians podruhé v týdnu, ve středu vyhráli 2:1 v Ďolíčku v osmifinále domácího poháru.

Letenské v 17. soutěžním utkání po sobě podpořil v domácích sektorech prakticky vyprodaný stadion. V první půli však 17 411 diváků mnoho nebezpečných akcí nevidělo.

Hosté vycházeli ze zabezpečené obrany a domácí do větších příležitostí nepustili. Ve 20. minutě Kairinen nahrál Kuchtovi a jeho střelu z vápna srazil stoper Hůlka na roh.

Je nám líto, video expirovalo.
Dohráno

O chvíli později si na Kairinenův centr z rohového kopu naskočil Sörensen, jeho hlavička však Reichla neohrozila. Vršovičtí brankáře Vindahla v úvodním dějství neprověřili.

Po téměř hodině hry Kairinenova střelu z dálky skončila v Reichlových rukavicích. V 66. minutě Hybš ve vzdušném souboji ve vápně strčil zezadu do Kuchty a rozhodčí Radina po chvíli váhání nařídil k nelibosti Bohemians penaltu.

Zodpovědnost vzal na sebe místo tradičního exekutora Krejčího Birmančevič. Srbský křídelník nezaváhal a vstřelil čtvrtý gól v ligové sezoně.

Klokani poté začali hrozit, v 81. minutě ale Letenští přidali pojistku. Birmančevič posunul do vápna míč na Sadílka a ten překonal vyběhnutého Reichla.

Brzy nato domácí málem udeřili po protiútoku, jenže Haraslín krátce po příchodu na trávník v pádu na Reichla nevyzrál. Bohemians venku počtvrté z posledních pěti utkání nebodovali.

Sparta Praha – Bohemians 1905 2:0 (0:0)

Branky: 68. Birmančevič z pen., 81. Sadílek. Rozhodčí: Radina – Nádvorník, Machač – Adámková (video). ŽK: Birmančevič, Wiesner, Sörensen – Prekop, Shejbal, Köstl. Diváci: 17 411.

Sparta: Vindahl – Vitík, Panák, Sörensen – Wiesner, Kairinen, Laci (73. Sadílek), Zelený (60. Pešek) – Karabec (60. Ševčík), Birmančevič (82. Haraslín) – Kuchta (72. Olatunji). Trenér: Priske.

Bohemians: Reichl – Hybš, Vondra (36. Křapka), Hůlka – Köstl, Hrubý, Smrž (90.+3 Jindřišek), Dostál (75. Shejbal) – Beran (75. Puškáč), Hála – Prekop (90.+3 Mužík). Trenér: Veselý.

Zlín zvítězil v Pardubicích 1:0 a po sedmi kolech vyhrál

Ševci otevřeli skóre ve druhé minutě nastaveného času prvního poločasu. Bužek vystřelil zpoza šestnáctky a jeho ránu pardubický Kukučka nešťastně tečoval mimo dosah Budinského. Devatenáctiletý záložník se prvního ligového gólu dočkal v sedmém utkání.

Po nezáživném začátku druhého dějství se Pardubičtí dostali do několika zajímavých možností. Zlatohlávek po souhře s Helešicem z dobré pozice vypálil vedle, střídající Solil po rohu hlavičkoval kousek nad břevno.

V závěru si Pardubičtí výraznější tlak nevytvořili. Přesto mohl těsně před koncem vyrovnat Bužek vlastní brankou, ale pozorný Dostál míč na poslední chvíli vyrazil.

Zlínští navázali na středeční výhru 1:0 v Ostravě v osmifinále domácího poháru. Ševci bodovali v šestém z posledních sedmi vzájemných ligových duelů, venku zvítězili teprve podruhé z minulých 40 utkání nejvyšší soutěže.

FK Pardubice – FC Zlín 0:1 (0:1)

Branka: 45.+2 Bužek. Rozhodčí: Vokoun – Mokrusch, Volf – Machálek (video). ŽK: Kukučka, Solil – Slončík, Cedidla, Didiba, Dostál, Černín. Diváci: 2816.

Pardubice: Budinský – Icha, Kukučka, Ortiz, Tischler (86. Černý) – Vacek – Daněk, Hlavatý (67. Mukwelle), Darmovzal (46. Solil), Míšek (46. Helešic) – Zlatohlávek (73. Krobot). Trenér: Kováč.

Zlín: Dostál – Cedidla, Černín, Didiba, Čelůstka – González (52. Tkáč), Bužek – Fantiš (87. Pidro), Slončík (74. Simerský), Bartošák (74. Reiter) – Vukadinovič (87. Žák). Trenér: Červenka.

Slovácko remizovalo doma s Hradcem Králové bez branek

První poločas na Slovácku nenabídl téměř nic zajímavého, veškerá snaha obou týmů končila před vápnem. Až ve 27. minutě Cicilia přihrál do vápna nabíhajícímu Kalabiškovi, jenže ten přestřelil.

Druhé dějství přineslo diametrálně odlišný obraz hry. Ihned po přestávce Slovácko zatlačilo Hradec a Cicilia po Petrželově centru hlavičkoval do náruče Slováka Bajzy.

Na opačné straně Kučera našel v šestnáctce Čmelíka, jenž v 55. minutě ve výhodné pozici přestřelil. Po hodině hry po Pilařově centru na malé vápno hlavičkoval Hais vedle.

Havlíkův centr z rohového kopu se odrazil na hranici vápna ke střídajícímu Juroškovi, jehož dělovku hostující kapitán Kodeš v 71. minutě odvrátil hlavou nad břevno.

Vzápětí Kalabiška nacentroval před branku a Klíma si dal málem vlastní gól. Následně Cicilia sklepl míč do běhu Juroškovi, který však vyběhnutého Bajzu nepřekonal.

Slovácko v lize s Hradcem šestkrát po sobě neprohrálo a doma s ním v posledních čtyřech zápasech neinkasovalo. 

1. FC Slovácko – FC Hradec Králové 0:0

Rozhodčí: Zaoral – Dobrovolný, Dohnálek – T. Klíma (video). ŽK: Čihák, Bajza, Vašulín (všichni Hradec). Diváci: 4093.

Slovácko: Fryšták – Reinberk, Hofmann, Kadlec, Kalabiška (86. Mihálik) – Havlík, Daníček – Petržela (68. Juroška), Trávník (68. Doski), Holzer (46. Kim Sung-pin) – Cicilia. Trenér: Svědík.

Hradec: Bajza – J. Klíma, Čihák, Čech, Horák – Kodeš, Kučera – Juliš (83. Harazim), Pilař (90. Šašinka), Čmelík (90. Pudhorocký) – Hais (64. Vašulín). Trenér: Kotal.

Jablonec si připsal šestou remízu v sezoně

Domácí poslal do vedení už v páté minutě David Štěpánek, ale za dalších 13 minut vyrovnal nejlepší střelec Olomouce Lukáš Juliš svým šestým gólem v tomto ročníku nejvyšší soutěže. 

Hosté pak měli více šancí, útok výrazně podporoval z pravé strany obrany Chvátal, hrající svůj 100. ligový zápas. Na druhé straně Chramostovy úniky končily v ofsajdové pasti.

Kapitán Kratochvíl zase zbytečně fauloval brankáře, dostal počtvrté v sezoně žlutou kartu a v příštím kole bude Jablonci chybět. Domácí navíc přišli o Polidara, který po zásahu do hlavy už do druhého dějství nenastoupil.

Druhý poločas byl na brankové příležitosti o hodně chudší. Blízko ke změně skóre měl jen olomoucký Vodháněl, ale jeho pohotovou střelu z otočky brankář Hanuš odvrátil. V nastavení ho překonal Zorvan, ale míč z branky vykopl obránce Tekijaški.

Zápas skončil remízou stejně jako minulý vzájemný duel na jaře. Střelnice zůstává pro Sigmu zakletá, nevyhrála tam od roku 2005 už 16 ligových zápasů.

FK Jablonec – Sigma Olomouc 1:1 (1:1)

Branky: 5. Štěpánek – 18. Juliš. Rozhodčí: Kotala – Bureš, Žurovec – Kocourek (video). ŽK: Kratochvíl, Hurtado – Chvátal, Vodháněl. Diváci: 2387.

Jablonec: Hanuš – Štěpánek, Tekijaški, Hurtado, Polidar (46. Krulich) – Čanturišvili, Kratochvíl, Martinec, Houska (69. F. Souček), Alégué (82. Pleštil) – Chramosta (69. Jovovič). Trenér: Látal.

Olomouc: Digaňa – Chvátal, Pokorný, Vraštil, Zmrzlý – Breite, Ventúra – Vodháněl (78. Fortelný), Zorvan, Navrátil (78. Sláma) – Juliš (86. Zifčák). Trenér: Jílek.

Teplice udolaly doma Mladou Boleslav 1:0, v závěru rozhodl Knapík

V úvodním dějství pokračoval na teplických Stínadlech trend z aktuální sezony a diváci mnoho šancí neviděli. Domácí Hronek po šanci ve 23. minutě trefil břevno, Hronek střídající Beránka pak před Trmalem jen promáchl. 

Středočeši měli daleko k zopakování gólového představení jako při posledním venkovním ligovém zápase, v němž v historické přestřelce zvítězili ve Zlíně 9:5. Až ve 42. minutě se dostal k zakončení z úhlu Solomon, trefil však jen boční síť. 

Domácí vstoupili do druhého poločasu aktivněji a trenér Kulič zareagoval v 54. minutě trojitým střídáním a do hry poslal i Kušeje. Jeho tým se ale marně dostával do tempa a nenahrál mu ani výpadek elektřiny na stadionu v 66. minutě.

Rozhodčí Berka nakonec poslal hráče do šaten a v utkání se pokračovalo až po vyřešení problému a dlouhé padesátiminutové přestávce.

V 77. minutě domácí Hronek zpracoval dlouhý pas za obranu a pohotově poslal míč pod břevno Trmalovy brány. Berka ale gól na radu videorozhodčího po dlouhé konzultaci odvolal.

Domácí byli v závěru lepším týmem a nakonec po 488 minutách ukončili čekání na ligový gól. Lukáš Mareček nacentroval z pravé strany na přední tyč a Knapík usměrnil míč do sítě.

Dvaadvacetiletý obránce dal druhou branku v ligovém ročníku a po třech porážkách zařídil svému týmu body.

FK Teplice – FK Mladá Boleslav 1:0 (0:0)

Branka: 89. Knapík. Rozhodčí: Berka – Hrabovský, Slavíček – Petřík (video). ŽK: Jukl – Suchomel, Matějovský, Kadlec. Diváci: 3387.

Teplice: Grigar – Knapík, Chaloupek, Mičevič – Radosta, L. Mareček, Jukl, Beránek (33. Hronek) – Trubač, Bílek (64. Hora) – Vachoušek (88. Cykalo). Trenér: Frťala.

M. Boleslav: Trmal – Kadlec, Suchý, Karafiát, Suchomel (54. Fulnek) – Sakala, Matějovský (54. Pulkrab) – Jawo (54. Kušej), D. Mareček, Solomon (88. Poulolo) – Hilál. Trenér: Kulič.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články