Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Spartě v nastavení neuznali gól, z Tripolisu si veze remízu

Tripolis – Začali nejhorším možným způsobem, vyrovnali a nakonec mohli i slavit vítězství. Fotbalistům Sparty však sudí regulérní gól z nastavení v úvodním utkání Evropské ligy neuznal a na půdě řeckého Asteros Tripolis remizovali 1:1. Jedinou branku Pražanů vstřelil David Lafata.

Sparta nemohla utkání začít hůř. Ve druhé minutě Jiráček ztratil na půlce míč a domácí chybu potrestali. Bertoglio našel přesnou přihrávkou mezi obránce nabíhajícího Mazzu, který mířil přesně. Ve 13. minutě mohla Sparta prohrávat o dva góly. Sám na Bičíka šel Jannu, ale hostující brankář míč vyrazil a na čáře odkopl vracející se Costa.

Český tým se dostával do hry pomalu, ale postupně převzal aktivitu. Dočkal nejprve po závaru před brankou trefil pouze jednoho z obránců a Hušbauer krátce nato mířil těsně vedle. Ještě blíž vyrovnání byl ve 24. minutě Frýdek, jenže po rohu hlavičkoval jen do tyče.

Do druhého poločasu sice vstoupila Sparta rychlou akcí, po které vytáhl Frýdkovu střelu na roh slovenský brankář Košický. Pak ale mohlo dvakrát udeřit na opačné straně. Nejprve po Costově podklouznutí zakončil sólo do tyče Mazza a vzápětí skončil Funtasův oblouček těsně vedle.

Sparta se vyrovnání dočkala v 56. minutě, kdy Frýdkův centr po zemi prošel až před volného Lafatu a letenský kapitán, který v pátek oslaví 34. narozeniny, poslal míč do prázdné branky. Vedení na svou stranu mohla Sparta strhnout jen o pár okamžiků později, jenže Krejčího vychytal Košický a domácí podržel i po hodině hry po tečované ráně Jiráčka.

V závěru ještě rozjitřila sparťanské emoce neuznaná branka, o kterou se po rohu postaral Lafata. Podle televizních záběrů však měla platit. Rozhodčí navzdory protestům verdikt nezměnil a Sparta tak ani na čtvrtý pokus v Řecku nevyhrála. Po třech předchozích porážkách tam však poprvé bodovala.

Asteras Tripolis - Sparta Praha 1:1 (1:0)

Branky: 2. Mazza - 56. Lafata. Rozhodčí: Strahonja - Modrič, Radič (všichni Chorv.). ŽK: Ederson, Mazza, Iglesias - Jiráček, Costa, Hybš, Holek, Frýdek, Matějovský.

Tripolis: Košický - Jannulis, Allocco, D. Goian, Lluy - Mazza, Iglesias, Bertoglio (71. Fernández), Ederson (77. Hamdání), Funtas (66. Dimutsos) - Jannu. Trenér: Vergetis.

Sparta: Bičík - Frýdek, Holek, Costa, Hybš - Dočkal, Matějovský, Jiráček (83. Mareček), Hušbauer (66. Fatai), L. Krejčí - Lafata. Trenér: Ščasný.

Zdeněk Ščasný (trenér Sparty): "Rozhodčí nám výhru ukradl, to je to správné slovo. Dali jsme dvě regulérní branky - v první půli nebyl ofsajd Jiráčka a také druhý v závěru měl platit. Dokonce za mnou přišel brankář soupeře, že vůbec nebyl v souboji s naším hráčem. A nebyly to jediné chyby. Ale neuznat v těžkém evropském zápase dvě branky... Rozhodčí mi nevysvětlil vůbec nic, musím ale rozlišit náš vstup do zápasu, chyby a výkon rozhodčího. Ale moji řečtí přátelé mě varovali, že se to může stát. Co předvedl rozhodčí, byla ostuda fotbalu, a nebojím se říct, že to dělal vědomě. Věděl, co dělá."

Ladislav Krejčí (záložník Sparty): "Vůbec nevím, co rozhodčí písknul. Stál jsem u brankáře, Bořek (Dočkal) kopnul roh, gólman do mě strčil, já udělal dva kroky dopředu, Keny (Fatai) to prodloužil, Lafi dal gól, pět vteřin a rozhodčí písknul faul. Ptali jsme se ho, co písknul, a nic neřekl. Nevím, co k tomu říct. Já tam žádný faul neviděl, rozhodčí jo..."

Hlavní zprávy

Nejčtenější články