Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Sparťan Dúbravka by mohl zamířit do Newcastlu, blízko odchodu je Karavajev

O oporu mezi třemi tyčemi by mohla přijít Sparta. O osmadvacetiletého slovenského reprezentanta se podle britského listu Daily Mail zajímá anglický Newcastle a jeho trenér Rafael Benítez, který by ho rád získal na post jedničky. Letenští ale Dúbravkův odchod neočekávají. Mnohem blíže přestupu z pátého celku nejvyšší soutěže je ruský obránce Vjačeslav Karavajev, jenž podle agenta během zimy na 90 procent změní dres.

Vjačeslav Karavajev
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

"V tuto chvíli nemáme žádnou oficiální nabídku na transfer Martina Dúbravky a o jeho uvolnění v zimní přestávce neuvažujeme," uvedla Sparta v prohlášení.

V aktuálně třináctém celku Premier League se v první polovině sezony střídali mezi tyčemi Karl Darlow a Rob Elliot, Benítez by ale rád měl jasnou novou jedničku. Slavný španělský kouč podle listu obrátil pozornost k Dúbravkovi poté, co nevyšel záměr angažovat Kevina Trappa z Paris St. Germain. Slovenského gólmana by údajně Benítez rád získal ještě do konce tohoto týdne.

Dúbravka zamířil do Sparty v létě z Liberce a na Letné se stal jedničkou. Patřil k několika málo hráčům, kteří navzdory nevydařenému podzimu pražského klubu podávali stabilně dobré výkony.

Celkem zasáhl do jedenácti zápasů tohoto ligového ročníku a šestkrát vychytal čisté konto. V české nejvyšší soutěži má na kontě 39 startů, předtím působil v dánském Esbjergu a Žilině. Na podzim se mu dařilo i ve slovenské reprezentaci.

Martin Dúbravka
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Karavajev má několik nabídek, Slavia neklapla

Alexej Safonov řekl serveru Bobsoccer.ru, že ohledně Karavajeva jedná s řadou klubů včetně tří ruských. "Zatím žádná dohoda neexistuje. Mám ale zato, že Karavajev na devadesát procent už v zimě přestoupí. I když to nemusí být do Ruska," uvedl Safonov.

O Karavajeva prý projevil zájem i úřadující ruský mistr Spartak Moskva, který ale nakonec vsadil na jiného hráče.

Podle Safonova je Karavajev pro Spartu poté, co záhy vypadla z evropských pohárů, moc drahým hráčem. "Sparta žije z prodeje fotbalistů. Očekávali, že Karavajev odejde. Nový trenér ho nestavěl. Vypadl ze sestavy, aby nezatěžoval rozpočet. Chtěli ho prodat do Slavie, ale nevyšlo to," řekl Safonov.

Dvaadvacetiletý Karavajev působí v české lize od léta 2014, kdy přišel z CSKA Moskva na roční hostování do Dukly Praha. O rok později se stěhoval do Jablonce a předloni v létě zamířil na Letnou, kde podepsal smlouvu na čtyři roky. V české nejvyšší soutěži dosud nastoupil v 88 zápasech a dal šest gólů. Na podzim si zahrál v lize jen třikrát, v úterním prvním duelu Sparty v zimní přípravě proti Táborsku odehrál celé utkání.

Mareš strávil podzim na Žižkově, čeká ho jaro ve Španělsku?

Slavia by zase mohla přijít o mladý talent na pozici obránce. Teprve osmnáctiletý Vojtěch Mareš zaujal podle webu superdeporte.es skauty Villarrealu. Člen reprezentace do 19 let podzim strávil na hostování na Žižkově, kde se dostal do základní sestavy.

Během zimy se vrátil do Slavie, s níž odjel i na hostování do Španělska. Právě tam by mohl zůstat i pro jarní část, pokud by Villarreal předložil adekvátní finanční částku. Mladého beka by v případě přestupu čekal podle všeho přesun do B týmu, kde by zkusil zabojovat o šanci mezi elitou.

Villarreal navíc není jediným španělským týmem, který Mareše sleduje. Zájem má mít také Valencia.

Zdroj
ČTK, superdeporte.es

Hlavní zprávy