Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Sparta zvládla Jihlavu 2:0, Lafata musel kvůli zranění střídat

Jihlava - Sparta porazila díky brankám Josefa Hušbauera a Jakuba Brabce 2:0 Jihlavu. Podzimní část sezony tak zakončí na druhém místě za Plzní. Jihlavu naopak od sestupového pásma dělí jen tři body.

Radost sparťanských fotbalistů
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Sparta opět nastoupila bez zraněné brankářské jedničky Bičíka a záložníka Váchy a v 17. minutě přišla o další oporu. Po jednom ze soubojů odstoupil nejspíš kvůli problémům se zády kapitán Lafata. Druhého nejlepšího střelce nejvyšší soutěže nahradil Přikryl.

Hosty však tato ztráta mrzet nemusela. O šest minut později jihlavská obrana nedokázala odvrátit po rohu míč, k tomu se za vápnem dostal Hušbauer a obloučkem ho poslal do branky. Druhý gól přidala Sparta dvě minuty před přestávkou a opět mu předcházelo zaváhání domácí obrany, která nechala příliš prostoru Brabcovi, jenž pohodlně zpracoval míč a zamířil k tyči.

Jihlava po přestávce zcela odešla a cestu za výhrou Spartě ještě usnadnil Kukol, který byl po dvou žlutých kartách v rozmezí pěti minut vyloučen. Letenští však přesilovku nevyužili. Nejblíže ke gólu měl deset minut před koncem Krejčí, trefil však pouze tyč. Vysočina tak přišla o sérii neporazitelnosti pod trenérem Kučerou a zaznamenala první prohru po šesti zápasech. Naopak Sparta vyhrála deváté z posledních jedenácti utkání.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy z utkání Jihlava - Sparta


Vysočina Jihlava - Sparta Praha 0:2 (0:2)

Branky: 23. Hušbauer, 43. J. Brabec. Rozhodčí: Proske - J. Paták, Hock. ŽK: Kukol - Matějovský, Holek. ČK: 60. Kukol. Diváci: 4 155 (vyprodáno).

Jihlava: Hanuš - Vaculík, Kryštůfek, J. Krejčí, Marek - T. Kučera, Šulek (67. Kovář) - Fulnek (46. Kosak), Harba, Kukol - Mešanovič. Trenér: R. Kučera.

Sparta: Štěch - Kadeřábek, J. Brabec, Holek, Costa - Mareček, Matějovský (74. Vacek) - Dočkal, Hušbauer (83. Schick), L. Krejčí - Lafata (17. Přikryl). Trenér: Lavička.

Josef Jinoch (trenér Jihlavy): "Je to poslední tisková konference, kterou vedu jako hlavní trenér. Do týdne oznámíme, jak to bude s trenérem v Jihlavě pro jarní část sezony. Spartě musím pogratulovat k vítězství, byla dnes ve všech směrech lepší a vyhrála zaslouženě. Představovali jsme si, že podzimní část sezony dokončíme výsledkově lépe, ale na druhé straně dnešní prohra není nějakou výraznou kaňkou na práci, která se tady odvedla. Mrzí mě vyloučení Kukola, protože bylo podle mého názoru naprosto zbytečné."

Vítězslav Lavička (trenér Sparty): "Po většinu utkání jsme diktovali tempo hry, ale první poločas se mi líbil více než druhý. Z naší strany tam bylo hodně ofenzivní aktivity a těší nás, že jsme v 16 utkáních inkasovali jen sedm branek. Je to obraz poctivé defenzivní práce celého týmu. Rozsah zranění Davida Lafaty v tuto chvíli neznáme. Zítra jde na komplexnější vyšetření, které nám prozradí více. Vážím si toho, že naše hra není postavena na jednotlivcích, ale i toho, že hráči, kteří nenastupují pravidelně, trpělivě čekají na šanci a když pak nastoupí, dělají maximum pro týmový úspěch. Z pohledu celé podzimní části mě nejvíce z ligových porážek mrzí ta domácí s Baníkem Ostrava."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články