Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Sparta získala z Readingu záložníka Matějovského

Praha - Fotbalová Sparta získala z druholigového anglického Readingu záložníka Marka Matějovského. Osmadvacetiletý reprezentant podepsal na Letné čtyřletou smlouvu. Tvořivý středopolař byl v hledáčku Sparty několik měsíců, k dohodě ale došlo až nyní. Matějovský je pro české mistry druhou letní posilou po brankáři Danielu Zítkovi, který přišel z Anderlechtu Brusel.

Matějovský se do české ligy vrací po dvou a půl letech. Jméno si udělal hlavně v Mladé Boleslavi, odkud v lednu roku 2008 přestoupil do Readingu. S ním po půlroce spadl z Premier League a dva roky pak strávil v druhé nejvyšší soutěži. I vinou řady zdravotních potíží se Matějovský v Readingu příliš neprosadil. Dlouho jej trápil operovaný kotník, pak jej brzdily problémy s třísly. 

Ve Spartě může Matějovský rozšířit svoji bilanci 104 ligových zápasů a sedmi vstřelených branek. V reprezentaci si zahrál patnáctkrát a skóroval jednou. Matějovský je druhou posilou, kterou Sparta v letní přestávce získala. Před pár dny na Letnou zamířil brankář Daniel Zítka.

Je nám líto, video expirovalo.
Přestup záložníka Matějovského do Sparty
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články