Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sparta zaplatí za řádění svých "fanoušků" sto tisíc korun

Praha - Fotbalová Sparta musí znovu platit za chování svých fanoušků. Disciplinární komise Fotbalové asociace ČR jí udělila pokutu 100 tisíc korun za výtržnosti příznivců během červencového přípravného utkání s Admirou Mödling na soustředění v Rakousku.

Duel v Bad Leonfeldenu se tehdy nedohrál kvůli vhozenému dělobuchu na hrací plochu. Případ se od té doby řešil dva měsíce, neboť nebylo jasné, jestli za to může rakouský organizátor zápasu, či Sparta. Nakonec disciplinárka po sérii výslechů došla k rozhodnutí a Spartu potrestala.

Pro letenský klub už je to několikátá pokuta za fanoušky. Naposledy platila za jejich výtržnosti při utkání 5. kola první ligy v Plzni. Navíc čelí dalšímu disciplinárnímu řízení kvůli tomu, že v duelu 7. kola s Baníkem Ostrava porušila povinnosti pořadatelské služby a vpustila na stadion fanoušky s pyrotechnikou.

Kvůli stejnému provinění je vedeno řízení s Jihlavou a Slavií z nedělního vzájemného utkání. Jihlava se zodpovídá za pořadatele a Slavia za fanoušky. Pokutu dostalo i Slovácko za to, že do utkání s Plzní nastoupilo i s trenérem Svatoplukem Habancem, který v tu dobu měl zastavenou činnost.

"S přihlédnutím ke všem aspektům případu a s ohledem na skutečnost, že nový disciplinární řád FAČR, který podobné případy řeší, je v platnosti relativně krátkou dobu, se disciplinární komise nakonec rozhodla potrestat klub pokutou při dolní hranici možného finančního postihu a to ve výši 20 tisíc korun," stojí v prohlášení komise.

Zastavenou činnost na jedno soutěžní utkání mají kvůli čtyřem žlutým kartám Milan Matula (Teplice), Ivan Lietava (Olomouc) a Marek Heinz (Znojmo) v první lize. Ve druhé lize dostali stejný trest Aleš Hanzlík (České Budějovice) a Lukáš Pečeňa (Vltavín). Trest na jedno utkání za vyloučení mají Denis Cana (Varnsdorf) a Petr Literák (Frýdek-Místek).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články