Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Sparta zaplatí pokutu za výtržnosti fanoušků v Boleslavi

Praha - Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace potrestala Spartu Praha pokutou 100 tisíc korun za výtržnosti fanoušků v utkání 20. ligového kola v Mladé Boleslavi. Domácí klub musí za nezvládnutí povinností pořadatele zaplatit 60 tisíc korun.

Utkání v Mladě Boleslavi bylo přerušeno kvůli zapáleným dýmovnicím
zdroj: ČTK/Petrášek Radek

Letenští příznivci opakovaně použili pyrotechniku, během utkání nesportovně hučeli a nadávali hráči vlastního týmu Tiémoku Konatému, proti jehož zařazení zpět do kádru protestují, a poškodili zařízení stadionu. Jejich výtržnosti vedly v 80. minutě k asi čtyřminutovému přerušení zápasu a zasahovat museli hasiči s policií.

Sparťanští chuligáni zničili 25 sedaček a převrátili elektronické reklamní panely. Mladoboleslavský klub se provinil tím, že nezabránil výtržnostem a pronesení pyrotechniky sparťany do hlediště. Navíc ze sektoru domácích příznivců přilétly dva plastové kelímky. Disciplinárka kvůli výtržnostem ve stejném utkání zahájila řízení s dvěma fanoušky, kteří jsou členy Fotbalové asociace ČR.

Oba se dopustili výtržností, ničili zařízení stadionu a dokonce se pokusili napadnout hráče. Zlínský klub dostal pokutu 50 tisíc korun za porušení povinností pořadatele v utkání se Slováckem, které zaplatí stejnou částku kvůli nesportovnímu chování fanoušků a použití pyrotechniky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články