Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Sparta vyřadila Znojmo a ve čtvrtfinále ji čeká Dukla

Praha – Fotbalisté pražské Sparty postoupili přes Znojmo do čtvrtfinále Poháru České pošty. V odvetě na Letné zvítězili 2:1 a navázali na úvodní výhru 3:2 ve Znojmě. Vítězství ligového lídra zařídili svými góly záložníci Vacek a Dočkal, který se prosadil z penalty. Čestný úspěch jihomoravského týmu zařídil Hrošovský. Sparta v jarním čtvrtfinále narazí v pražském derby na Duklu.

Kamil Vacek
zdroj: ČTK autor: Milan Kammermayer

Vacek se prosadil už v sedmé minutě, ale Znojmo se nevzdalo a Hrošovský ve 23. minutě dokázal vyrovnat. Vacek krátce před poločasem znovu sehrál důležitou roli, když si v pokutovém území došel pro faul a Dočkal z penalty jistě skóroval.

Znojmo na Letné mohlo pomýšlet na dobrý výsledek a po změně stran mělo dvě velké šance, brankář Vaclík však skvěle zakročil proti příležitostem Oklešťka i střídajícího Crnkiče. Sparta do zápasu nenasadila všechny opory včetně kapitána Davida Lafaty, ale šanci po čase v soutěžním utkání dostali stoper Ujfaluši a další zadák Pauschek. Oba odehráli celý zápas.

"Ten gól potěšil, snad jsem si ale nějaký schoval i na další zápas," řekl po utkání Vacek. "Soupeř po rozpačitém začátku zvedl hlavu. Někdy i našimi vlastními chybami jsme jim nabídli možnosti k zakončení," dodal sparťanský trenér Vítězslav Lavička. To jeho znojemský protějšek Leoš Kalvoda mínil, že o osudu dvojzápasu rozhodlo jeho první dějství. "Rozhodl už první domácí zápas, kdy jsme prohráli 2:3. Vcelku jsme odehráli dobré zápasy a myslím, že jsme ostudu neudělali," zakončil trenér Znojma.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Sparta Praha - Znojmo

Sparta Praha - 1. SC Znojmo 2:1 (2:1)

Branky: 7. Vacek, 40. Dočkal z pen. - 23. Hrošovský. Rozhodčí: Příhoda - Filípek, Černý. Diváci: 2358. První zápas 3:2, postoupila Sparta.

Sparta: Vaclík - Pauschek, Švejdík, Ujfaluši, Costa - Vacek, Mareček - Dočkal (67. Krejčí), Matějovský (70. Čermák), Konaté (80. Kadeřábek) - Bednář. Trenér: Lavička.

Znojmo: Hrubý - Mudra, Hudec, Hnaníček, Cihlář - Lacko (83. Stáňa), Buchta - Helísek (42. Reljič), Okleštěk, Hrošovský - Crnkič. Trenér: Kalvoda.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články