Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
PLANEO CUP - Pohár mládeže FAČR 2024

Sparta v Boleslavi nevstřelila ani gól, Liberec udržel náskok

Praha - Fotbalisté Sparty podlehli v 26. kole Mladé Boleslavi a na Liberec nadále ztrácí čtyři body. Lídr tabulky po páteční výhře nad Žižkovem odskočil Spartě už na čtyři body. V dalších dnešních zápasech podlehla Slavia v domácím prostředí Slovácku, Teplice doma přehrály Jablonec a Plzni stačil v Hradci k výhře jediný gól.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Mladá Boleslav - Sparta 2:0

Fotbalisté pražské Sparty v boji o titul znovu zaváhali a po dnešní prohře v Mladé Boleslavi 0:2 jim chybí na vedoucí Liberec už čtyři body. Na podzim suverénní Sparta na jaře ztratila body už v šestém z deseti zápasů a třetí Plzeň je už jen o bod zpět. Výhru Boleslavi zařídili Jan Chramosta a David Brunclík, hosté hráli půl hodiny bez vyloučeného Chorvata Pamiče.

FK Mladá Boleslav - Sparta Praha 2:0 (0:0)

Branky: 68. Chramosta, 90. Brunclík. Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Paták. ŽK: Rolko, Kúdela, Kysela, Štohanzl, Chramosta - Pamič. ČK: 58. Pamič. Diváci: 4 596.

Miroslav Koubek (Mladá Boleslav): "Kluci se vydali, odbojovali to, protože zápas to byl velmi těžký. Měli jsme i trochu štěstí, ale šli jsme mu naproti. Nám to pomohlo, že šel soupeř do deseti. Sparta sice i po vyloučení měla tlak a vytvořila si šance, ale nám se otevíralo pořád víc prostoru pro brejky."

Martin Hašek (Sparta): "Vyloučení přišlo ve chvíli, kdy jsme byli lepší. Pamič nešťastně reagoval na situaci, kdy dostal špatnou přihrávku. Když má hráč jednu žlutou kartu, musí být v dalších soubojích opatrnější. Kontakt s protihráčem tam byl spíš nepatrný, ale k rozhodčímu se vyjadřovat nebudu. Srovnání s podzimem pro nás nevychází dobře, ale teď nechci dělat hluboké analýzy."

Slavia - Slovácko 0:1

Fotbalisté Slovácka zvítězili ve 26. ligovém kole na Slavii 1:0 a tři body si ze hřiště Pražanů vezou poprvé od září 2001. Jediný gól vstřelil ve 38. minutě kapitán hostí Michal Kordula. Tým z Uherského Hradiště zastavil sérii tří porážek a posunul se na deváté místo, naopak Slavia vyhrála jediný z posledních třinácti duelů, zůstává dvanáctá a stále ještě nemá jistou záchranu v lize.

Slavia Praha - 1. FC Slovácko 0:1 (0:1)

Branka: 38. M. Kordula. Rozhodčí: Královec - Wilczek, A. Kordula. ŽK: Dembélé - Trousil, Ondřejka, Melichárek, Kordula. Diváci: 4 622.

Miroslav Soukup (Slovácko): "Měl bych asi jásat, ale jsem trošku rozpačitý. Troufnu si říct, že dneska jsme z těch čtyř kol odehráli nejhorší zápas, přesto jsme jako v jediném z nich bodovali. Trochu bych to přirovnal k minulému utkaní s Hradcem, ve kterém jsme hráli dobře, ale Hradec chodil do brejků a potrestal nás. Dneska to bylo obráceně."

Martin Poustka (Slavia): "Už před utkáním jsme museli tak jako tak improvizovat, ty naše absence to by byl seznam na dlouhé čtení. Myslím, že vynucené střídání Jarolíma rozhodlo. Přišli jsme o střed hřiště. Jsem velice znepokojený hrou Milutinoviče, který nás v úvodu mohl dostat do sedla vedoucí brankou. Takovéhle šance musí proměňovat."

Teplice - Jablonec 3:2

Fotbalisté Teplic ve 26. kole porazili Jablonec 3:2 a po vyřazení z domácího poháru ještě mohou doufat alespoň ve čtvrté místo v lize. Rušný zápas plný šancí rozhodl v 82. minutě střelou zblízka Jindráček.

FK Teplice - Baumit Jablonec 3:2 (2:1)

Branky: 24. Siva, 42. Vachoušek, 82. Jindráček - 25. Jablonský, 66. Jarolím. Rozhodčí: Adam - Santarius, Tacina. ŽK: Matula - Novák, Zábojník. Diváci: 2 589.

František Komňacký (Jablonec): "My jsme schopní dát Spartě dva góly, Příbrami tři a ani dneska jsme nebyli špatní, dali jsme dva a tyčku, ale směrem dozadu je to chronická bolest. Dostáváme spousty laciných gólů. Ve druhé půli jsme se zlepšili, domácí jsme dokázali v některých fázích přehrát, ale nebylo to moc platné. U odražených míčů jsme byli pozdě, tam se většinou rozhoduje, kdo bude blíž gólu."

Petr Rada (Teplice): "Máme čtyři kola do konce, budeme se snažit uhrát co nejvíc bodů, budeme se snažit o to, abychom skončili co nejvýš. Ale ještě nejsem z toho zápasu s Olomoucí oklepaný. Kdybychom proti ní podali aspoň 50 procent dnešního výkonu, postoupili bychom."

Hradec Králové - Plzeň 0:1

Fotbalisté Plzně vyhráli v Hradci Králové 1:0 zásluhou střely Limberského a těsný náskok udrželi přesto, že hráli půl hodiny v deseti bez vyloučeného Ďuriše. Na vedoucí Liberec tak stále ztrácejí jen pět bodů a uchovávají si naději na obhajobu titulu.

FC Hradec Králové - Viktoria Plzeň 0:1 (0:1)

Branka: 40. Limberský. Rozhodčí: Franěk - Kovařík, Zeman. ŽK: Šisler - Ďuriš. ČK: 61. Ďuriš (Plzeň). Diváci: 5 495. Poločas: 0:1.

Václav Kotal (Hradec Králové): "Zahaprovala nám tam komunikace i rychlá reakce. Na standardní situace jsme se připravovali, ale jednou jsme nesplnili úkoly a nepokryli Limberského. Přitom jsme měli jmenovitě vše určeno."

Pavel Vrba (Plzeň): "Povrch je velice hrbolatý. Kdyby hřiště bylo lepší, diváci by viděli vyšší kvalitu. Milanu Petrželovi dvakrát v šanci skočil míč na holeň. Do šedesáté minuty jsme dobře kombinovali, ale pak byl velký tlak na naši defenzivu. Vyhráli jsme spíš po boji než fotbalovostí."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články