Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sparta se v letošní pohárové premiéře utká s Admirou Mödling

Vídeň – Zatímco fotbalová Plzeň a Mladá Boleslav mají za sebou úspěšné dvojzápasy v rámci 2. předkola Evropské ligy, na pražskou Spartu čeká letošní pohárová premiéra dnes proti Admiře Mödling. Třetí tým loňského ročníku rakouské ligy vyrukuje na Pražany i s oporou a bývalým sparťanem Patrikem Ježkem. Letenští chtějí ve 3. předkole odčinit rok staré selhání proti rumunské Vaslui.

Vítězslav Lavička
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

Loňská pohárová blamáž tým Sparty obestírá ještě dnes. "Vaslui je pro nás všechny varováním. Vyřazení si tehdy nikdo nepřipouštěl a neúspěch pak Spartu negativně ovlivnil. Teď něco podobného nechceme dopustit," uvedl brankář Tomáš Vaclík, který loni v létě ještě v mužstvu nebyl, zatímco teď se chystá na svoji premiéru v evropských pohárech.

Sparťané v úvodním vzájemném utkání na vídeňském předměstí nehodlají dopustit, aby jako v minulé sezoně nabrali u soupeře manko, které pak už doma nedokázali odmazat. Obejít se ale musejí bez kapitána a klíčového záložníka Marka Matějovského, jehož stále limituje zranění kotníku. "Léčení nejde tak rychle, jak bychom si přáli. A nechceme nic uspěchat, Marka potřebujeme na hřišti zdravého," uvedl kouč Vítězslav Lavička.

Admiru povede do boje jako hlavní tahoun pětatřicetiletý český záložník Patrik Ježek, který před devíti lety ve Spartě půl roku hrál. "Je to už dlouho, adrenalin se ve mně už moc vařit nebude. Pro mě je Sparta pořád favoritem. V pohárech má víc zkušeností než my," prohlásil plzeňský rodák Ježek.

Admira, která v evropských pohárech naposledy startovala v roce 1994, zažívá velký návrat k dřívější slávě. Teprve loni se vrátila do první ligy a senzačním třetím místem si vybojovala právo účasti v EL. V ní v 2. předkole vyřadila Žalgiris Vilnius po remíze 1:1 a domácím triumfu 5:1. Na něm se dvěma góly podílel i Ježek. Letenští ale věří, že v souboji s Admirou nebude znát jejich menší rozehranost na startu sezony. Zatímco Sparta za sebou má jediný ostrý zápas v ligové premiéře s Duklou (1:1), Admira už odehrála dvě utkání v nejvyšší soutěži a také v 2. předkole EL s Vilniusem.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta do Vídně odletěla bez kapitána
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články