Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Sparta remizovala s Dinamem Záhřeb 3:3 a vypadla z Poháru UEFA

Praha - Pražská Sparta, stejně jako Baník Ostrava, do Poháru UEFA již nezasáhne. V prvním kole vypadla po utkáních s chorvatským Dinamem Záhřeb. Bezbrankové utkání v Chorvatsku před dvěma týdny a dnešní remíza 3:3 ji vyřadila ze hry. Želízka v ohni tak má již z českých klubů jen Slavie.

Výsledek z prvního utkání sváděl k předpokladům, že se postupový rébus vyřeší jedinou přesnou trefou, případně až v závěru utkání, které bylo i kvůli řádění chorvatských fanoušků v pražských ulicích očekáváno s velkou nervozitou. Sparťané nechali hosty v úvodu tvořit a soustředili se jen na obranu. 

Trenér Lavička dal znovu šanci stoperu Kučerovi, přestože v Liberci odehrál možná nehorší zápas ve Spartě. A jak se ukázalo, byla to chyba - mladý obránce také dnes působil hodně nerozhodně. Právě u jeho zaváhání v 16. minutě začala akce hostů, na jejímž konci byla tvrdá rána Moralese z dvaceti metrů a vedení Dinama.

Hosté v té době už hráli bez gólmana Butiny, který se zranil při střetu s Kuličem a do branky musel mladý náhradník Kelava. I on se velkou měrou podílel na tom, že domácím se podařilo během čtyř minut průběh zápasu otočit. Nejdříve se protáhl po Slepičkově přihrávce středem obrany Kulič a mezi nohama gólmana vyrovnal. I druhá střela směrem k brance chorvatského klubu skončila gólem - postaral se o to Kladrubský, jehož rána z 22 metrů odrazem od břevna zapadla do sítě. 

Sparta v těchto chvílích hrála svůj nejlepší podzimní fotbal. Neustále se hnala na zteč a snažila se rychle rozhodnout další trefou, což byla možná chyba. Hosté až příliš jednoduše díky kombinační hře přecházeli před Kozáčika a vytvářeli si šance. 

Vyrovnání na 2:2 začal netaktickým odkopem obránce Had, který dostal hosty do rychlé akce. I když Mandžukičovu ránu Kozáčik vyrazil, na dorážku Lovrena už byl krátký. Sparťanský gólman svůj tým podržel výrazně ve 34. minutě, kdy se Mandžukič protáhl až do šestnáctky, ale brankář včasným pádem pod míč stáhnul. 

Před druhým poločasem stál před Spartou jasný úkol - bez vstřeleného gólu pro ně evropská cesta letos skončí. Čtvrt hodiny se zdálo, že český vicemistr má naději. V 64. minutě však neudržel po další Mandžukičově střele Kozáčik míč, vyrazil ho přímo k nabíhajícímu Badejlovi a ten lehce dostal hosty podruhé do vedení. 

Domácí se ještě snažili něco se zápasem udělat, ale neměli ani příliš štěstí. V 77. minutě Kisel po krásné dělovce nastřelil břevno. Naděje svitla sparťanům osm minut před koncem, kdy po ruce Vrdoljaka Kladrubský proměnil penaltu. Závěrečný nápor už vítěznou branku nepřinesl, i když Kladrubský měl gól v 87. minutě na kopačkách, ale po rohu se netrefil v akrobatické pozici mezi tyče.

Výsledek:

AC Sparta Praha - NZ Dinamo Záhřeb 3:3 (2:2)

Branky: 23. a 82. z pen. Kladrubský, 19. Kulič - 16. Morales, 30. Lovren, 64. Badelj. Rozhodčí: Gomes - Ferreira, Braga (všichni Port.). ŽK: Had, Řepka, Voříšek - Vrdoljak, Ibaňez. Diváci: 11.934. První zápas 0:0, postoupilo Dinamo.

Sestavy:

Sparta: Kozáčik - Voříšek, Řepka, Kučera, Had (67. Došek) - Hušek - Kisel, Kladrubský, Matušovič - Kulič (80. Pečnik) - Slepička. Trenér: Lavička.

Dinamo Záhřeb: Butina (12. Kelava) - Mikič, Drpič, Biščan, Ibaňez - Morales (84. Hrgovič), Vrdoljak, Lovren, Sammir (58. Badelj) - De Santos, Mandžukič. Trenér: Ivankovič.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články