Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sparta postoupila přes Admiru, znovu ji spasil Kweuke

Praha - Fotbalisté pražské Sparty si zahrají ve 4. předkole Evropské ligy. V odvetě 3. předkola s Admirou Mödling jim k tomu stačila domácí remíza 2:2, neboť před týdnem na rakouské půdě vyhráli 2:0. Pražany dvěma brankami zachránil útočník Léonard Kweuke, který v prvním poločase sám otočil výsledek poté, co si vlastní branku vstřelil obránce Švejdík. Po změně stran remízu zařídil hostující Hosiner. Sparta doma v pohárech neprohrála už posedmé za sebou.

Útočník Sparty Léonard Kweuke v zápase proti Admiře Mödling
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Soupeře pro 4. předkolo se Letenští dozvědí při pátečním losování v Nyonu. Čeští vicemistři budou figurovat mezi nasazenými kluby.

Ani největší sparťanští pesimisté po úvodní výhře v Rakousku nečekali, jaké komplikace budou Pražané řešit na začátku dnešní odvety. Místo přesvědčivého stvrzení postupu se od 19. minuty museli strachovat, když si po zmatcích v obraně po odvráceném rohu srazil střelu Thürauera do vlastní brány stoper Švejdík.

Vedení třetího týmu minulého ročníku rakouské ligy znamenalo pro sparťany ránu, jejich nervy vzápětí pocuchal nejistým zákrokem brankář Vaclík. Hra Pražanů byla plná nepřesností, naopak hosté, kteří přijeli bez největších opor v čele s českým záložníkem Ježkem, hráli bez zábran. Jejich sny o tom, že se vrátí do postupové hry, však už na konci první půle utnul Kweuke.

Ve 36. minutě Admira doplatila na chybu brankáře Tischlera, který nezachytil centr. Švejdík míč ve skrumáži přistavil Kweukemu, který neměl problém trefit spodní kout odkryté branky. Za další tři minuty fanoušci jméno kamerunského útočníka na tribunách vyvolávali znovu, když se prosadil chytrou střelou po přihrávce Kadlece. Kweuke tak ve čtvrtém soutěžním zápase na startu sezony zaznamenal svoji pátou branku.

Domácí překotný vývoj zápasu nakopl. V další dobré šanci se zjevil Kadeřábek a především sedm minut po poločase Kadlec, který ale znovu neukončil čekání na gól táhnoucí se od loňského listopadu. Sparťané klid nezískali a místo toho dvacet minut před koncem pykali.

Útočník Sulimani z trestného kopu prostřelil špatně postavenou zeď sparťanů a vdechl zápasu dramatickou zápletku. Domácí už remízu a postup uhájili, stejně jako neporazitelnost ve vzájemných zápasech s rakouskými celky, se kterými v pohárech odehráli už sedm zápasů. Po remíze a dalším rozpačitém výkonu ale nijak nejásali.

Sparta Praha - Admira Mödling 2:2 (2:1)

Branky: 36. a 39. Kweuke - 19. vlastní Švejdík, 69. Sulimani. Rozhodčí: Banti - Di Fiore, Petrella (všichni It.). ŽK: Kadeřábek - Plassnegger, Schrott. Diváci: 8732. První zápas: 2:0, postoupila Sparta.

Sparta: Vaclík - Vidlička, Švejdík, Jarošík, Pamič - Kadeřábek (81. Grajciar), Holek, Hušbauer, Přikryl (50. Skalák) - Kadlec (89. Kerič), Kweuke. Trenér: Lavička.

Admira: Tischler - Plassnegger, Pöllhuber, Schrott, Weber - Seebacher, Mevoungou (62. Schachner), Thürauer, Sabizer - Sulimani (80. Schwicker), Schwab (64. Hosiner). Trenér: Kühbauer.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články