Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Sparta posiluje, prvním úlovkem je Slovák Lačný

Praha - Fotbalová Sparta získala z Ružomberku útočníka Miloše Lačného, který dnes na Letné podepsal tříletou smlouvu. Jednadvacetiletý Lačný je první zimní posilou Sparty. Pražanům dal nakonec přednost před nabídkou z Celtiku Glasgow či ruských klubů. Lačný ještě dnes absolvuje fyzické testy a už během odpoledne by se měl připojit k týmu ve Špindlerově Mlýně, kde jsou sparťané na kondičním soustředění.

Sparta měla na Lačného políčeno už několik týdnů, s dlouholetým členem slovenských mládežnických reprezentací byla dlouho v kontaktu, ale musela tvrdě bojovat se zahraničními konkurenty. "Ve hře bylo několik celků, hlavně Celtic měl velký zájem. Miloš v jeho dresu na konci roku odehrál i přípravné utkání a vstřelil dokonce gól. Ale nakonec jsme se všichni shodli, že varianta Sparta je v Milošově kariéře momentálně tím nejlepším řešením. Ale nebylo to jednoduché rozhodování," uvedl Lačného agent Pavel Zíka ze společnosti Sport Invest.

Miloš Lačný:

"Jsem strašně rád, že obléknu dres Sparty. Zajímala mě víc než jiné kluby, rozhodl jsem se pro ni rychle. Cítil jsem z její strany velký zájem. Budu tady asi mít větší šanci prosadit se než třeba právě v Celtiku."

Lačný se loni na jaře blýskl jedenácti brankami ve slovenské lize a také tím, že během 35 minut v posledním kole stačil nastřílet hattrick mistrovskému Slovanu Bratislava. Na podzim se Lačný střelecky prosadil pětkrát.

Transfery na trase Rožumberok-Sparta pokračují

Lačný je už třetím hráčem, který v nedávné minulosti putoval na přestupové trase Ružomberok-Sparta. Před necelými třemi lety tudy na Letnou zamířil záložník Igor Žofčák, přesně před rokem zase další středopolař Juraj Kucka, s nímž Lačný jednu sezonu v Ružomberku ještě stačil odehrát. "Jura byl rád, když se dozvěděl, že bych mohl přijít. Ale zase to nebylo tak, že by mě přemlouval, abych sem šel," líčil Lačný.

Rodákovi ze Spišské Nové Vsi dal doporučení odejít do Sparty i trenér František Straka, známý sparťanský srdcař, který právě během podzimu zamířil do Ružomberku, kde vedl i Lačného. "I pan Straka byl rád, že jsem nabídku ze Sparty dostal. Říkal mi hlavně, ať tady zanechám dobrý dojem," vyprávěl Lačný, který ve Spartě bude nosit dres s šestkou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články