Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sparta může jít do čela ligy, v cestě jí stojí nováček ze Znojma

Praha – S jasným cílem vyhrát a vyhoupnout se do čela ligové tabulky vyráží fotbalisté Sparty do Brna, kde v dohrávce osmého kola narazí na nováčka ze Znojma. Pražané by rádi využili pátečního remízového klopýtnutí dosud vedoucí Plzně při utkání v Liberci. Plzeň má nyní před Spartou náskok jednoho bodu. Přímý přenos utkání sledujte živě na ČT sport nebo na našem webu od 17:30.

Aktuální forma Znojma i Sparty je zcela rozdílná. Zatímco Jihomoravané v posledních dvou duelech proti Slavii a Bohemians 1905 prohráli a ani v jednom utkání nedokázali skórovat, Sparta v sedmi zápasech ztratila body jen při remíze v Plzni a v předcházejících duelech proti Příbrami a Ostravě nasázela osm branek.

"Znojmo je jako nováček na spodku tabulky, ale například Plzeň proti němu měla velké problémy, aby zápas uhrála do vítězného konce. Očekáváme od nich euforii, ale my nechceme dopustit žádné překvapení na náš účet," řekl trenér Sparty Vítězslav Lavička.

Po reprezentační pauze ho těší, že se mu výrazně vyprázdnila marodka. Naplno trénuje záložník Marek Matějovský, který nehrál od třetího kola kvůli zraněnému koleni. A ligovou zápasovou premiéru v letenském týmu si může odbýt obránce Tomáš Ujfaluši. Ten už naskočil minulý čtvrtek v přípravném duelu proti Slovanu Bratislava a teď vyhlíží i ostrý ligový start. Ujfaluši soutěžní zápas nehrál od loňského srpna, kdy si ještě ve službách Galatasaraye Istanbul vážně pochroumal koleno.

Zatímco Sparta vyhlíží útok na čelo ligové tabulky, Znojmo má opačné starosti. Svěřenci kouče Luboše Kalvody stále čekají na první ligovou výhru, zatím uhráli tři remízy a uzavírají ligový peloton. Pro Kalvodu je před duelem se Spartou komplikací i skutečnost, že mu bude chybět útočné duo Heinz-Reljič. Oba jsou mimo hru kvůli disciplinárním trestům. "My víme o síle Sparty, musíme podat stoprocentní výkon, jinak nemáme šanci," řekl Kalvoda.

Znojmo by se ale proti Spartě, kterou v lize vyzve poprvé v historii, rádo pokusilo o senzaci. Inspirací pro jeho hráče je třeba nedávný domácí duel proti mistrovské Plzni, která se nadřela na těsnou výhru 1:0. V následném pátém kole Kalvodův soubor dokázal uhrát senzační a divokou remízu 5:5 na půdě Jablonce.

Znojmo však také při dosavadních třech zápasech v brněnském exilu získalo jediný bod a ještě nedokázalo skórovat. "Na hřišti musí být vidět vůle. Když to tak bude, budu spokojený. A kdyby se podařilo z toho zápasu vytěžit bod, tak to bude taková třešnička na dortu," prohlásil Kalvoda.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články