Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Sparta má už pátou posilu – z Liberce přišel brankář Dúbravka

Praha – Po třetím místě v lize Sparta mocně posiluje. Vedení pražského klubu oznámilo příchod už pátého nového fotbalisty. Je jím osmadvacetiletý slovenský reprezentační gólman Martin Dúbravka, kterému skončila smlouva v Liberci, a na Letné podepsal smlouvu na tři roky.

Dúbravka přestoupil do Liberce vloni v červenci z dánského Esbjergu. Pomohl týmu k postupu do základní skupiny Evropské ligy a v lize odchytal 28 utkání, z nichž v deseti nedostal gól. Liberec však skončil v tabulce až devátý a Dúbravka chtěl chytat v pohárech, takže kývl na nabídku Sparty, kterou čeká kvalifikace Evropské ligy.  

Jeho příchod by mohl znamenat, že se Letenští připravují na odchod jedničky Tomáše Koubka do zahraničí. Při jeho zranění odchytal závěr jarní části sezony zkušený šestatřicetiletý David Bičík, který před pár dny prodloužil smlouvu o další rok.  

Dúbravka je odchovancem Žiliny, odkud v roce 2014 přestoupil do Esbjergu. Patří do kádru slovenské reprezentace, za kterou nastoupil ke třem utkáním včetně posledního zápasu světové kvalifikace v Litvě.  

Sparta po příchodu italského kouče Andrey Stramaccioniho v letní přestávce výrazně posiluje kádr. Před Dúbravkou přišli rakouský reprezentační útočník Marc Janko, slovenský stoper Lukáš Štetina, srbský záložník Vukadin Vukadinovič a Bosňan Eldar Čivič.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články