Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Sparta jede do Příbrami, Slavia si chce spravit chuť na Karviné

Slavia po prohře 1:3 s Interem Milán v Lize mistrů ztratila naději na pokračování v evropských pohárech. Lídr tabulky se tak ve zbytku sezony může soustředit už pouze na ligu. Červenobílí budou v 18. kole proti poslední Karviné hájit náskok 11 bodů v tabulce před druhou Plzní. Západočeši rovněž přivítají Bohemians, pátou Spartu čeká zápas v Příbrami.

Sparta domácí remízou 3:3 s nováčkem Českými Budějovicemi ukázala, že má především v obraně stále problémy. Papírovým favoritem budou Letenští i v souboji se čtrnáctou Příbramí, která je bez vítězství už deset kol.

"Jsme určitě velice nespokojeni se zápasem s Budějovicemi. Není možné, aby Sparta odehrála jenom jeden poločas. Ten první poločas nám leží v hlavě a chceme se z toho poučit," uvedl Jiří Saňák, asistent sparťanského trenéra Václava Jílka.

"Máme možnost se v Příbrami posunout dál a chceme tam vyhrát. Příbram je konsolidovaný tým, snaží se hrát fyzický fotbal a cítíme z jejich mužstva, že má tvář," dodal Saňák.

Desátá Olomouc se v duelu s osmým Libercem musí obejít bez Radoslava Látala, který jako druhý trenér v české lize bude chybět za čtyři žluté karty. Prvním byl v říjnu shodou okolností kouč Slovanu Pavel Hoftych. Hanáci v lize nevyhráli osmkrát po sobě.

Sedmé Slovácko se představí v derby na stadionu třináctého Zlína. Tým z Uherského Hradiště vyhrál oba letošní vzájemné ligové zápasy 1:0, předtím ale moravského rivala nezdolal osmkrát za sebou.

Slávisté v minulém kole remizovali bez branek v Olomouci. V nejvyšší soutěži ztratili body po sérii osmi výher a teprve potřetí v sezoně.

I tak mají svěřenci trenéra Jindřicha Trpišovského v čele tabulky dál pohodlný náskok na Plzeň, která hrála 1:1 v Karviné.

Slezané v srpnu doma obrali o body i Slavii (0:0), předchozích šest prvoligových zápasů s pražským favoritem ale prohráli.

"Po Karviné jsme měli desetiminutový sestřih toho, co jsme neproměnili, včetně penalty. Náskok v tabulce teď vůbec neřeším. V minulé sezoně jsme vedli o šest bodů před koncem základní části a pak se hrálo prakticky do posledního kola o titul. Soutěž je hrozně dlouhá. Troufnu si říct, že to bude hlavně o nás, o našem výkonu a přístupu," řekl Trpišovský.

Plzeň porazila Bohemians v jediném z posledních čtyř ligových duelů. Doma však Západočeši s aktuálně jedenáctými "Klokany" v minulých deseti utkáních devětkrát vyhráli a jednou remizovali.

"Čeká nás zase urputný soupeř, který ve spoustě zápasů překvapil a bude chtít bodovat i v Plzni. Musíme udělat všechno pro to, abychom pokračovali v dobrých domácích výsledcích, a budeme chtít zvítězit," uvedl kouč Viktorie Pavel Vrba.

Třetí Mladá Boleslav se v neděli pokusí částečně napravit nečekanou porážku 0:1 z Opavy doma proti Teplicím. Ty čekají na plný bodový zisk pět kol a patří jim dvanácté místo. Středočeši na svém stadionu vyhráli osm z devíti ligových utkání v sezoně.

Jablonec, jenž je v tabulce čtvrtý jen o skóre za Boleslaví, v neděli přivítá deváté České Budějovice. Dynamo před remízou na Spartě zvítězilo pětkrát za sebou, ale na půdě nadcházejícího soupeře dokázalo vyhrát v jediném ze 17 ligových utkání.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články