Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Sportfilm festivalové ozvěny 2024

Sparta díky gólům Olatunjiho a Kuchty porazila v přípravě FC Kodaň 2:0

Sparta v úvodní přípravě před startem jarní části porazila na Letné FC Kodaň 2:0. Reprízu srpnového 3. předkola Ligy mistrů, v němž obhájce dánského titulu postoupil ve venkovní odvetě na penalty, rozhodl v 17. minutě Victor Olatunji, pojistku přidal po změně stran Jan Kuchta. Od 26. minuty hráli hosté bez vyloučeného Denise Vavra.

Utkání Sparta – FC Kodaň
zdroj: twitter.com/ACSparta_CZ

"Chtěli jsme odehrát vyrovnané utkání. Mám velkou radost, že sem Kodaň přiletěla. Mrzí mě, že v prvním poločase obdržela červenou kartu. Poškodilo to trochu smysl utkání. Ani pro jeden tým to nebylo nejlepší řešení. Rozhodčí se tak rozhodl. Je to oficiální přípravné utkání, proto Kodaň nemohla doplnit hráče. Snažili jsme se tomu přizpůsobit a dostat z toho to nejlepší po fyzické a taktické stránce," řekl dánský trenér Sparty Brian Priske.

Úřadující čeští mistři nastoupili do obou poločasů v kompletně rozdílných sestavách. V dresu Pražanů se představily i obě zimní posily.

Do první půle zasáhl norský záložník Solbakken, do druhé albánský útočník Tuci. Na Letnou dorazilo 11 tisíc diváků.

Sparta se poprvé prosadila v 17. minutě, kdy Laci přihrál do běhu Olatunjimu a nigerijský útočník propálil gólmana Grabaru.

Poté stoper Vavro ve skluzu fauloval spoluhráče ze slovenské reprezentace Haraslína a rozhodčí Szikszay ho vyloučil. Tempo utkání tím opadlo a diváci se až do konce zápasu mnoha šancí nedočkali.

Pojistku přidali Letenští v 76. minutě. Tuci si zpracoval Rynešův centr, napálil tyč a Kuchta se pohotovou dorážkou nemýlil.

Kodaň, kterou v osmifinále LM na přelomu února a března čeká obhájce trofeje Manchester City, nevyhrála v přípravě ani podruhé. V úterý remizovala 2:2 na hřišti Glasgow Rangers.

V pondělí odletí Sparta na soustředění do Marbelly. Ve Španělsku postupně vyzve maďarský tým Puskás Akadémia, za nějž nastupují Češi Patrizio Stronati a Jakub Plšek, obhájce norského titulu a přemožitele Bohemians 1905 z poslední kvalifikace Evropské konferenční ligy Bodö/Glimt a úřadujícího švédského mistra Malmö.

Sparta Praha – FC Kodaň 2:0 (1:0)

Branky: 17. Olatunji, 76. Kuchta. ČK: 26. Vavro (Kodaň).
Sestava Sparty:
I. poločas: Vorel – Vydra, Panák, Krejčí – Mejdr, Laci, Solbakken, Wiesner – Ševčík, Haraslín – Olatunji.
II. poločas: Vindahl – Vitík, Ševínský, Večerka – Preciado, Sadílek, Kairinen, Ryneš – Tuci, Birmančevič – Kuchta. Trenér: Priske.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články