Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Sparta chce udržet stoprocentní jarní bilanci, na Letnou ale míří rozjetá Olomouc

Souboj dvou ze tří výsledkově nejúspěšnějších týmů jara uvidí pražská Letná. Třetí Sparta, která v pěti jarních zápasech neztratila ani bod, hostí ve šlágru 25. kola Olomouc. Hanáci jsou sice až devátí, čtyřikrát za sebou ale zvítězili a inkasovali při tom jediný gól.

Zlepšená forma Sparty vygradovala domácí výhrou 4:0 nad Plzní, po níž stáhla náskok západočeského rivala na osm bodů. Letenští budou Sigmě vracet podzimní porážku 0:1.

"Olomouc je technické, kombinační mužstvo, které teď trochu zjednodušilo hru, protože se chtěli dostat z nebezpečného pásma. Na podzim měli problémy, teď se uklidnili a proti Spartě nemají co ztratit. My ale hrajeme doma, a pokud nechceme pošlapat vítězství nad Plzní, tak musíme vyhrát," prohlásil sparťanský trenér Zdeněk Ščasný.

Hanáci chtějí favorita překvapit. "Každý si myslí, že dostaneme világoš po tom, co Sparta předvedla s Plzní," podotkl kouč Olomouce Václav Jílek.

"Čeká nás složitý úkol, ale v žádném případě nejedeme na Letnou s poraženeckou náladou," doplnil bývalý sparťanský asistent.

Čtvrtý Jablonec v Uherském Hradišti vyzve jedenácté Slovácko, se kterým v nejvyšší soutěži neprohrál devětkrát za sebou.

Pátá Ostrava zkusí doma proti Mladé Boleslavi zlomit sérii tří porážek završenou debaklem 0:4 na Slavii. V tabulce sedmí Středočeši ale na jaře zatím drží neporazitelnost.

Liberec přivítá v souboji dvou týmů usilujících o první šestku pod Ještědem Zlín, s nímž v první lize na svém stadionu neprohrál od září 2007.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články