Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Španělé i Britové mají jasno. Mourinho se stane koučem United

Londýn – Předlouhému toku spekulací o tom, že José Mourinho převezme Manchester United, bude zřejmě definitivně konec. Trenérem bude Portugalec jmenován dnes večer po finále FA Cupu, píše španělský deník AS. Informaci potvrdilo také BBC a další britská média. Smlouva má být podepsána na tři roky s ročním platem 15 milionů eur (více než 405 milionů korun).

José Mourinho
zdroj: PA autor: Peter Byrne

Ani první velká trofej pro Manchester United za tři roky od odchodu Alexe Fergusona zřejmě nezachrání Louise van Gaala od vyhazovu. Podle BBC a dalších britských médií ho nahradí José Mourinho. Portugalský trenér skončil v prosinci v Chelsea, v minulosti vedl i Real Madrid, Inter Milán a Porto.

Dohady se šíří už od prosince, kdy Mourinho nuceně skončil v Chelsea. Daily Mail v únoru avizoval, že kontrakt je už domluven. V březnu španělský list El País uvedl, že portugalský kouč podepsal předsmlouvu. Ta měla zaručovat, že v případě, když si Mourinho neplácne s jiným anglickým gigantem, dostane 20 milionů eur (více než 540 milionů korun).

"Nejpozději v červenci budu zpět. Teď je květen, do července už moc času nezbývá. Užívám si života a trávím čas s rodinou, ale fotbal mi chybí," řekl na začátku tohoto měsíce Mourinho v Mexiku, kde na Aztéckém stadionu vedl tým legend FIFA. O angažmá v United tehdy nechtěl říct ani slovo. "O tom opravdu nic nevím," prohlásil Mourinho v mexické metropoli.

Zdroj
as.com, sport.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články