Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Soupeřovi hráči se změnili, ale styl zůstal stejný. Víme, jak na Beer Ševu, věří Hejda

Plzeňští fotbalisté mají na izraelskou Beer Ševu dobré vzpomínky. U Lukáše Hejdy to platí zvlášť, vždyť proti Izraelcům skóroval. Dobrá zkušenost se soupeřem by podle Hejdy měla v utkání 4. předkola Evropské ligy týmu pomoci. Přímý přenos utkání Beer Ševa - Plzeň sledujte od 19:10 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Zklamaný Lukáš Hejda z Plzně
zdroj: REUTERS autor: David W Cerny

Západočeši před třemi lety v základní skupině Hapoel dvakrát porazili, třicetiletý obránce skóroval při venkovní výhře 2:0. "Dal jsem jim svůj jediný gól v Evropské lize. Bylo to vítězství, myslím, že jsme tehdy postoupili z prvního místa. Takže na to vzpomínám rád," řekl Hejda.

"Hráči se tam určitě obměnili, ale styl bude asi stejný. Mají rádi balon, rádi na něm dominují. V tom nám může pomoct, že konfrontaci s nimi máme. Věřím, že budeme hrát dostatečně agresivně, abychom jim to znepříjemnili. Musíme být také hodně trpěliví," doplnil plzeňský stoper.

Čtvrteční utkání se uskuteční ve městě Petah Tikva kvůli konstrukčním problémům na stadionu v Beer Ševě. "Jelikož se hraje bez lidí, tak se to trošku smazává. Samozřejmě domácí prostředí je příjemnější, nebudu říkat, že ne. Ale je to na jeden zápas a člověk se musí připravit, že je to buď, anebo. Věřím, že do toho dáme všechno a postoupíme," prohlásil Hejda.

V Izraeli je kvůli koronavirové pandemii vyhlášena celostátní karanténa. Plzeňský tým je separovaný v hotelu v Tel Avivu, kde má celé vlastní patro, vchod, výtah i jídelnu, aby nepřišel do styku s okolím. "My jsme jenom na hotelu, takže pro nás to nějaký extra problém nebude. Podmínky máme zajištěné, nosíme roušky, jsme tady zavření a soustředíme se na zápas," uvedl Hejda, který už je na život v týmové "bublině" zvyklý.

"Bereme to jako realitu. Doba je taková a musíme se přizpůsobit. Víme, proč to děláme. Jdeme za jedním cílem, kterým je postup. Děláme pro to maximum, a proto jsme se takhle obětovali," dodal bývalý hráč Sparty, Jablonce nebo Příbrami. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články